'Hsyk Hukuki Müzakere Toplantıları'

<span>Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun düzenlediği "Hukuki Müzakere Toplantıları" Şanlıurfa'da başladı.</span>


HSYK Tetkik Hakimi Mustafa Arslan, bir otelde düzenlenen toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Yargıtay ve Danıştayın proje ortağı olduğu toplantıyı Şanlıurfa'da yapmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Geçen yıl başlatılan çalışmanın<span> her yıl ilkbahar ile sonbahar döneminde gerçekleştirildiğini anımsatan Arslan, şunları kaydetti:</span>

<span>"Yargının daha etkin, adil ve hızlı tecelli etmesini amaçlıyoruz. Ayrıca bu çalışmayı 'Türkiye'ye güven veren adalet sistemini sağlamaya yönelik bir eğitim faaliyeti' olarak değerlendirebiliriz. Bu toplantıları yurdumuzun dört bir tarafında yapılıyor. Geçen sene 10 bölgemizde gerçekleştirilen toplantıya 800 civarında meslektaşımız katıldı.

"</span>

<span>Arslan, yargıdaki birlikteliği ve yapılan yanlışları gidermeyi hedeflediklerini ifade etti.

</span>

<span>HSYK 2. Daire Üyesi Hüseyin Serter de meslek içi eğitime önem verdiklerini, kurum bütçesinin büyük bir bölümünü buraya aktardıklarını ve bunun da geri dönüşünü almaya başladıklarını söyledi.

</span>

<span>Avrupa Birliği standartlarında hizmet sunulmasını hedeflediklerini aktaran Serter, "Göreve geldiğimizde önümüzde bir sorunlar yumağı, sorunlar dağlarıyla karşılaştık ve bunun da üstesinden ancak hizmet içi eğitimle kalkabileceğimizi fark ettik" dedi.

</span>

<span>Toplantıya, Vali Celalettin Güvenç, HSYK üyeleri Teoman Gökçe ve Ahmet Kaya, Yargıtay üyeleri </span><span>Hüseyin Güngör Babacan, Memiş Selçuk Güney, Hüseyin Karagöl ve </span><span>Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu katıldı.

</span>

Kaynak: AA