Orman ve Su İşleri Bakanı eroğlu, Kktc'de

<span>Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'den KKTC'ye 2014 yılında suyun verileceğini belirterek, "S</span><span>u gelirse beklemesin diye dağıtım ihalesini de yaptık" dedi.</span>


KKTC Meclis Başkanı Siber Sibel ile makamında bir araya gelen <span>Eroğlu, burada yaptığı açıklamada, "Su ve Gıda Güvenliği" konulu konferansa katılmak ve su projesinin durumunu ele almak için KKTC'ye geldiklerini söyledi.

</span>

Projeye ilişkin çalışmaların iyi gittiğini, Alaköprü ve Geçitköy barajlarının zamanında biteceğini, kara hatlarının yapımına devam edildiğini belirten Eroğlu, "Türkiye'den KKTC'ye 2014 yılında su verilecek. Su gelirse beklemesin diye dağıtım ihalesini de yaptık" diye konuştu.

Eroğlu, suyun Geçitköy Barajı'ndan bir pompayla içme suyu arıtma tesisine verileceğini, burada ana dağıtım sistemleri inşa edileceğini aktararak, aralık ayında Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile KKTC'ye geleceklerini ve bunların temellerinin atılacağını söyledi.

Orman ve suya dair iş birliğini ağaçlandırma, erozyon kontrolü gibi konularda Türkiye ve KKTC'deki ilgili bakanlıkların geliştireceği ümidini dile getiren Eroğlu, gelir getirecek birtakım ağaç türlerinin KKTC'de dikilmesi yönünde mutabık kaldıklarını anlattı.

Sibel Siber de KKTC'nin güzelliğinin malum olduğunu ancak suyla ilgili büyük sıkıntı yaşandığını belirtti.

<span>Ülkenin kurak ve yeşilinin az olduğunu vurgulayan Siber, Kıbrıs'ın eskiden "Yeşil ada" olarak anıldığını ancak şu an bu nitelendirmeye layık bir görüntünün bulunmadığını dile getirdi.</span>

<span>Siber, sosyal sorumluluk projeleriyle kapsamında yeşillendirme faaliyetlerinde bulunmaya çalıştıklarını belirterek, s</span><span>u projesinin ülke için hayırlı olacağını kaydetti.

</span>

Kaynak: AA