Baydemir’den Temizlik Mektubu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, çevre temizlik kampanyası çerçevesinde ev ev dolaşarak vatandaşlara Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in temizlik ile ilgili mektubunu dağıttı.

Baydemir’den Temizlik Mektubu

Temiz bir Diyarbakır için yürütülen kampanya çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri mahalleleri dolaşarak temizlik ile ilgili bilgilendirme yapıyor. Ekipler, ziyaret ettikleri evlere içinde sıvı el sabunu ve temizlik bezi bulunan çanta armağan ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir imzalı bir de mektup veriyor. Baydemir’in Diyarbakırlı hemşerilerine hitaben yazdığı mektupta, “Size bu mektubu daha iyi bir kent ve daha iyi bir hizmet için yazıyorum” diyerek temiz bir Diyarbakır için gerek Büyükşehir Belediyesi’nin, gerekse ilçe belediyelerinin büyük bir kaynak ve çaba ortaya koyduğu dile getiriliyor. “Bu çaba ve kaynağın daha iyi sonuç verebilmesi için siz hemşerilerimin de katılımı önemlidir” diyen Baydemir, vatandaşlardan isteklerini şöyle sıralıyor:
“Temiz bir kent için mutlak suretle çöplerin saatinde ve ağzı sıkıca bağlanmış olarak dışarıya bırakmanızı diliyorum. Çöplerin gündüz saatlerinde dışarıya çıkarmamanızı, pis suların cadde ve sokağa dökmemenizi istirham ediyorum. İşyerinde mutlaka çöp kutusu bulundurmanızı; tadilat, bakım, onarım atıklarını sokağa bırakmamanızı bekliyorum. Kanalizasyon şebekesini tıkayan kağıt, çocuk bezi veya başka katı atıkları tuvaletlere atılmaması gerekir. Bu kentin tümü sizin evinizdir Evin içine baktığınız gibi cadde ve sokaklara da özen göstereceğinize olan inancımla tüm aileye sağlık ve sıhhat diliyorum.”
Kaynak: İHA