Siirt'te 'Gönül Elçileri' Projesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca başlatılan "Gönül Elçileri" projesinin ikinci basamak toplantısı Siirt'te yapıldı.


Vali Ahmet Aydın'ın eşi Arzu Aydın başkanlığında Siirt Polisevi'nde düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hifzullah Canpolat, Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay ve Siirt TSO Başkan vekili Özgür Çalapkulu ile bazı kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Toplantıda projenin ikinci basamağı olan "Kadınlar için mesleki eğitim" faaliyeti gündeme alındı.

Toplantıda konuşan Vali Ahmet Aydın'ın eşi Arzu Aydın, projeye herkesin destek vereceğine inandıklarını belirterek, "Herhangi bir nedenle eğitimine ara vermek zorunda kalan başta bayan ve kız çocuklarımız olmak üzere tüm dezavantajlı gurupların mesleki liselere ve açık liselere kayıtları yapılarak, kadınlara eğitim desteğinin verilmesi yönünde önemli bir adım atıldı. Öte yandan Toplum Merkezi, Aile Danışma Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi'ndeki kursların yaygınlaştırılması gereklidir" dedi.

Siirt'te koruyucu aile sisteminin yaygınlaştırılması için çalışmalara devam edileceğini ifade eden Aydın, kentteki 2 bin 868 gönül elçisinin desteğiyle çalışmaların artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

81 ilde başlatılan projede Siirt olarak çok iyi bir yerde olduklarını belirten Vali Yardımcısı Mustafa Pala da "Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız ile destek veren sivil toplum kuruluşlarının işbirliği içinde yapacakları çalışmalar ile projenin daha etkin ve verimli bir şekilde oluşmasına katkı sağlanacaktır" diye konuştu.

Kaynak: AA