Chp Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, İzmir'de

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "CHP olarak, işçi aleyhine düzenlemelere karşı çıkacağız" dedi.


Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonunca Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen "Kars Türkmen Şöleni"ne katılan Akkaya, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, AK Parti'nin, iktidara geldiği günden bu yana emek hareketiyle ilgili hiçbir olumlu iş yapmadığını ileri sürdü.

Hükümetin çıkardığı yasa nedeniyle yaklaşık 1,5 milyon insanın 25 yılı tamamladığı halde yaşa takıldığı için emekli olamadığını savunan Akkaya, şunları söyledi:

"Taşeronlaşma bu kadar yaygın değildi, taşeron cumhuriyetine döndük. İçinde grev yasaklarının olduğu, örgütlenmenin önünün açılmadığı Sendikalar Kanunu çıktı. Şimdi de kıdem tazminatı, esnek çalışma, kiralık işçilik gibi işçi sınıfının kabul edemeyeceği, tamamen işverenden yana düzenlemeler üzerine çalışılıyor. Bunlar, işçi örgütleri tarafından kabul edilemez. CHP olarak, işçi aleyhine düzenlemelere karşı çıkacağız. Konfederasyonların bir araya gelerek ortaklaştığı noktalar, bizim de desteğimizi alacaktır. Onların ortaklaştığı sorunları ortaya koymadan, CHP olarak AKP'nin getireceği düzenlemelere 'evet' dememiz mümkün değildir."

Akkaya, hükümetin Türkiye'yi ayrıştıran politikalar yürüttüğünü iddia ederek, "Ayrıştırma politikalarına alet olmamalıyız, Cumhuriyet'in temel değerlerinin korunması için mücadele etmeliyiz" dedi.

EGE KARSFED Halk Oyunları Ekibi'nin gösteri sunduğu şölende, bazı sanatçılar sahne aldı.

Kaynak: AA