Bursa Valisi Karaloğlu, Mudanya'da İncelemelerde Bulundu

Bursa Valisi Münir Karaloğlu Mudanya ve Tirilye'de incelemelerde bulundu.


Mudanya Kaymakamlığını ve belediyesini ziyaret eden Vali Karaloğlu ve beraberindeki heyete, Kaymakam Orhan Çiftçi, Belediye Başkanı Hasan Aktürk ve Tirilye Belediye Başkanı Ali Turan, ilçe ve belde hakkında bilgi verdi.

Daha sonra yeni yapılan Öğretmen Evi'ni gezen Karaloğlu ve beraberindekiler restorasyonu biten ve müze olarak faaliyet gösteren Tahir Paşa Konağı'nda incelemelerde bulundu. Burada esnaflarla sohbet eden Karaloğlu, son olarak restorasyon aşamasındaki Mudanya Mütareke binasını gezerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Mudanya'daki ziyaretin ardından sahil güvenlik botu ile Tirilye'ye hareket eden Karaloğlu ve beraberindekileri Belediye Başkanı Ali Turan karşıladı. Heyet burada tarihi Fatih Camisi ile Taş Mektep'i gezdi.

Tirilye'deki tarihi Taş Mektep'le ilgili de gazetecilere açıklamalarda bulunan Karaloğlu, "Taş Mektep, Tirilye'nin önemli tarihi yapılarından birisi. Kuruldan gerekli kararlar alınmış, röleve restorasyon projeleri onaydan geçmiş. Buranın belediyesi kapanacak. Benim şahsi kanaatim bu tarihi bina bir motele dönüştürülebilir. Basının da aracılığıyla bu çağrıdır. Binayı motel olarak bir işletmeci bulursak ona uzun vadeli belediye üzerinden kiralarız, Tirilye de yeni bir tesis kazanmış olur. Burası turistik bir beldemiz. Burada turizmi, tarihi ve yapıları koruyarak geliştirmemiz lazım. Hem Taş Mektep korunmuş hem de kazanılmış olur" diye konuştu.

Vali Karaloğlu ve beraberindekiler ziyaretin ardından Bursa'ya döndü.

Kaynak: AA