'Bitki Sağlığı ve Karantina Program Prensipleri Yıllık Değerlendirme Toplantısı'

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, "Ne kadar sağlıklı ürün üretirsek, o oranda başarılıyız" dedi.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Bitki Sağlığı ve Karantina Program Prensipleri Yıllık Değerlendirme Toplantısı" Çeşme'de il müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Pakdil'in toplantıda yaptığı konuşmada, sağlıklı yapılmayan üretimin israf olduğunu söylediği bildirilerek şu ifadelerine yer verildi:

"Üretimimizi arttırdık. Daha da artırabiliriz ancak rakamların artması, başarılı olduğumuz anlamına gelmez. Bizim hedefimiz, sağlıklı ürün üretmek olmalıdır. Ne kadar sağlıklı ürün üretirsek, o oranda başarılıyız. Hiç kimseye ilaç kalıntısı olan bir ürün yedirtmek gibi hakkımız yok. İnsanlar, bize güvenerek tüketiyor. Üretici neyi, nasıl ürettiğinin farkında olmayabilir ama sizler bu konunun uzmanı olarak, üzerinize düşen görevi yapın ve üreticiyi uyarın."

İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Güldal'ın ise konuşmasında, toplantının 2014 yılı süresince yürütülecek çalışmalara ışık tutması temennisinde bulunduğu bildirildi.

Kaynak: AA