Muğla'da Maden Ocağındaki Göçük

Köyceğiz ilçesinde bir şirkete ait maden ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçisinin cesedi kurtarma ekiplerince çıkarıldı.


İlçeye bağlı Beyobası beldesi Pınarköy mevkisinde özel bir şirkete ait krom madeni ocağında meydana gelen göçükte çalışma yürüten kurtarma ekipleri, toprak altında kalan işçi Ali Abay'ın cesedine ulaştı.

Kurtarma ekipleri tarafından çıkarılan Abay'ın cesedi, Cumhuriyet Savcısı'nın yaptığı incelemenin ardından otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderidi.

Göçükten kendi imkanlarıyla kurtulan 2 işçinin sağlık durumlarının iyi olduğu, yaralı işçi Salih Keskin'in ise tedavisi Köyceğiz Devlet Hastanesinde devam edildiği bildirildi.

Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Olayın bize bildirilmesinin ardından tedbir amaçlı tüm ekiplerimizi seferber ettik. Malesef bir kişi göçük altında kalarak hayatını kaybetti ve bir kişinin de tedavisi sürüyor" dedi.

Demirkale, olayla ilgili çok yönlü araştırma başlatıldığını söyledi.

Köyceğiz Beyobası beldesi Pınarköy mevkisinde özel bir şirkete ait krom madeni ocağında, gündüz vardiyasında 4 işçinin çalıştığı sırada göçük meydana gelmiş, işçilerden ikisi kendi imkanlarıyla madenden çıkarken Salih Keskin ise yaralı olarak kurtarılmıştı.

Kaynak: AA