Mısır'ın Tahrir Meydanı'nda Çatışmalar

Tahrir Meydanı'nda, 19 Kasım olaylarını anmak amacıyla bir araya gelen devrimci gençlik grupları ile General Abdülfettah es-Sisi yandaşları arasında çatışma çıktı.


Tahrir Meydanı yakınlarındaki Muhammed Mahmud Caddesi'nde, kanlı 19 Kasım olaylarını ikinci yıl dönümünde anmak amacıyla bir araya gelen devrimci gençlik grupları ile 3 Temmuz darbesinin mimarı General Sisi'nin doğum gününü kutlamak için toplanan göstericiler karşı karşıya geldi.

İki grup arasında söz dalaşı şeklinde başlayan tartışma kısa süre sonra çatışmaya dönüştü. Sisi taraftarlarının, devrimci gençlik grubuna havai fişeklerle saldırıda bulunduğu gözlendi.

Meydanın Mısır Eski Eserler Müzesi tarafında konuşlanan güvenlik güçleri çatışmaların daha fazla büyümemesi için müdahalede bulundu. Gruplar ısrarını sürdürünce güvenlik güçleri göz yaşartıcı gaz kullanarak, tarafları dağıttı.

Mısır'da, 19 Kasım 2011'de, devrik lider Hüsnü Mübarek'ten sonra yönetimi elinde bulunduran askeri konseyin yetkilerini sivil yönetime bırakması için başlatılan gösteriler sırasında Muhammed Mahmud Caddesi'nde yaşanan olaylarda çok sayıda kişi ölmüş, yüzlerce kişi yaralanmıştı.

Mısır'daki gençlik konseyleri, dönemin Genelkurmay Başkanı Muhammed Hüseyin Tantavi'nin olaylardan sorumlu olduğunu ve yargılanmasını talep etmişti.

Kaynak: AA