2. Ayvalık Uluslararası Film Festivali Sona Erdi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, bu yıl 2. si gerçekleştirilen AyIFF’de (Ayvalık Uluslararası Film Festivali) sinemaseverler 4 gün boyunca Ayvalık’ta Sanat Fabrikası’nda öğlen 12’den gece 12’ye kadar tüm gün sinemayla buluştular.

2. Ayvalık Uluslararası Film Festivali Sona Erdi

Festivalin düzenleyicileri Ayvalık Belediyesi ve Sanat Fabrikası’nda hazır bulundu. 2. AyIFF’de; 30 ülkeden 100’ü aşkın film gösterilirken; uzun, orta, kısa, belgesel ve kurmaca dallarında gerçekleşen film gösterimlerine sinemaseverlerin ilgisi ise yoğun oldu. Festivalin belgesel ve kurmaca olmak üzere iki yarışmalı bölümü haricinde özel gösterimler yapıldı. Festival süresince gösterimde seyirci sayısı 28 seansta 2 bin 500 civarında olduğu öğrenildi. Festivalde ayrıca Maryna Gorbach ve Mehmet Bahadır Er'in yeni filmi "Sev Beni" ve geçen sene Altın Koza'yı kazanan "Babamın Sesi" seyirciyle buluştu.

Meltem Parlak'ın ilk uzun metrajlı filmi "Koltuk" 'un Dünya Prömiyere festivalde yapıldı. Said Manafi 'nin 1996'da çektiği Sivas-Ozanlar Yurdu filmi Said Manafi'nin de katılımıyla gösterildi. Geçen sene Bask filmlerine özel bir bölüm ayıran AyIFF bu sene Kosova filmlerini yönetmenlerinin katılımıyla sinemaseverlere sundu. AyIFF değerli sinemacıların katılımıyla gerçekleşti. Said Manafi (Yönetmen-Avusturya) Beata Dzon (Gazeteci-Polonya) Ege Görgün (Sinema Yazarı) İsmail Orhan Toraman (Yönetmen) Nuran Evren Şit (Senarist) Burim Haliti (Yönetmen -Kosova) Meltem Parlak (Oyuncu) A. Ayben Altunç (Yönetmen) Erol Mintaş (Yönetmen) İncinur Daşdemir (Oyuncu) Mario Garefo (Yönetmen-Yunanistan) Ivan Bakrac (Yönetmen-Sırbistan) Dragana Bacovic (Sanat Yön.-Sırbistan) Dusan Grubin (Görüntü Yön.-Sırbistan) Jelena Angelovski (Oyuncu-Sırbistan) Metin Akdemir (Yönetmen) Sabri Pajaziti (Yönetmen-Kosova) Marija Milicic (Hırvatistan) Besim Ugzmajli (Yönetmen-Kosova) Ali Krasniqi (Oyuncu-Kosova) Ani Dvali ve Tamar Dvali (Gürcistan)Nexhat Shahini (Gazeteci-Kosova) Hakan Hücum(Yönetmen)Ersin Shamli (Yönetmen-Kosova) Abdurrahman Öner (Yönetmen) Ceren Menekşedağ (Oyuncu) festival konukları arasındaydılar.

AyIFF filmlerin yaratıcılarıyla, seyircileri buluşturdu. Festival süresince, Said Manafi, Abdurrahman Öner, Meltem Parlak, Besim Ugmajli, Burim Haliti, Meltem Parlak Erol Mintaş Mario Garefo ,Ivan Bakrac ,Metin Akdemir ,Sabri Pajaziti ,Hakan Hücum,Ersin Shamli filmlerinin gösteriminden sonra seyirciyle filmleri hakkında konuştular. Festivalin açılış ve kapanış törenlerini oyuncular Erkan Cilak ve Ceren Menekşedağ sundular. AyIFF’in jüri üyeleri ise Uluslararası Kurmaca Kısa-Orta Film Yarışmasında Said Manafi,Beata Dzon, İsmail Orhan Toraman, Nuran Evren Şit, İncinur Daşdemir, Belgesel Yarışmasında ise Ege Görgün, A. Ayben Altunç ve Burim Haliti’ydi.

TÜRKÖZEN VE PEHLİVAN FETSİVALE GÖSTERİLEN İLGİDEN MEMNUN
Festival Yönetmeni Nail Pelivan, “AyIFF; önümüzdeki senelerde de nitelikli filmleri ve yaratıcılarını seyirciyle buluşturmaya devam edecek. Festivale katılan tüm konuklarımıza, filmleriyle destek veren tüm sinemacılara ve fedakârca AyIFF’i yaratan festivalin emekçilerine teşekkür ederim” diyerek duygularını dile getirdi. Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ise “Bu yıl 2. gerçekleştirdiğimiz Ayvalık Uluslar arası Film Festivali sayesinde sinema kültürü ve sanatının sürdürülebilir olmasına yönelik çalışmalarımız hız kazanmış olup, yıl boyunca kült filmlerin gösterimlerinin yine ücretsiz olarak gösterimi planlanmaktadır.” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.
Kaynak: İHA