Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Yeni Projeler

Çeşitli kurum ve kuruluşlarından hibe almaya hak kazanan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yeni projeler üretmeye devam ediyor.


İl Müdürü Recep Kırbaş, yaptığı yazılı açıklamada, her fırsatta kurum olarak benimsedikleri projeli çalışma modelini önemsediklerini, kurumların rutin olarak yaptıkları görevlerin haricinde başarılı olmak için bu hibelere ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Kurumların projeli çalışma modelini benimseyerek proje üretip, uygulayarak başarılı olacaklarına inandığını ifade eden Kırbaş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak şimdiye kadar Ahiler Kalkınma Ajansından 7 proje uyguladık. Ve yine 12 Kasım tarihinde açıklanan sonuçlarla 3 proje daha geçerek bu sayı 10'a çıktı. Hibe almaya hak kazanılan proje konuları sırasıyla, veteriner hekimlere yönelik mesleki eğitim düzenlenmesi, ayrıca bütün ilçelerde bizzat üreticilerle birlikte hayvancılığın sorunları ile ilgili çalıştay düzenlenmesi. İkinci projemizde Keskin ilçesine ait bütün mera alanlarının ıslahının planlanması tespiti ve konu ile ilgili eğitim çalışmaları düzenlenmesi. Üçüncü proje ise Bahşili ilçesinde hububat yetiştiriciliği sorunları ve çözüm yolları ile ilgilidir. Proje konularının belirlenmesinde özellikle Kırıkkale'de tarımdan geçimini temin etmekte olan üreticilerimizin ihtiyaçları göz önüne alınmıştır. Bu çalışmaların aynı zamanda bir rapor niteliği taşıyor ve daha sonraki çalışma ve proje hazırlıklarında önemli bir değer ifade ediyor."

Kırbaş, Ahiler Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Desteği Hibe Programı ile Organik Tarım projesinin, yürütülmekte olup Ahiler Kalkınma Ajansından son geçen üç proje ile birlikte dört projenin aynı anda yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak: AA