Ereğli’de Kadın Çiftçiler Aşure Etkinliğinde Bir Araya Geldi

Konya’nın Ereğli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nce kadın çiftçiler arasında düzenlenen aşure günü etkinliği gerçekleştirildi.

Ereğli’de Kadın Çiftçiler Aşure Etkinliğinde Bir Araya Geldi

Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven ve çok sayıda misafirin katıldığı etkinlikte, 10 köyden katılan toplam 20 kadın çiftçinin yaptığı aşureler davetlilere ikram edildi. Etkinlikte konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven, emeklerinden dolayı kadın çiftçilere teşekkür etti. Ereğli Kaymakamı Şakir Erden ise, Ereğli’nin tarımsal ve hayvansal üretim konusunda potansiyel olarak önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, kadın çiftçilere her anlamda sosyal, kültürel ve gerekirse imkanlar ölçüsünde ekonomik olarak desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından kadın çiftçilerin yapmış olduğu aşureler jüri tarafından teker teker değerlendirilerek en güzel aşure seçilmeye çalışıldı. Ancak 3 kişilik jürinin uzun uğraşlarına rağmen bir karar verememesi sonucunda çekilen kurada Orhaniye köyünden katılan Kibar Ağrı isimli kadın çiftçi sembolik olarak 1. seçildi ve tüm katılımcılara çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından hediyeleri takdim edildi.
Kaynak: İHA