Pyd'nin Suriye'de Özerk Yönetim Kurma Çalışmaları

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, "Suriye'de bağımsız bir Kürt bölgesi ilan etme çabalarına dair haberlerden kaygı duyduklarını" belirterek, "Politikamız daima Suriye'nin birliğini ve toprak bütünlüğünü, birleşik bir Suriye'yi destekleme yönünde oldu" dedi.


Psaki, günlük basın brifinginde PYD'nin Suriye'de özerk yönetim kurma yönündeki çalışmalarıyla ilgili bir soruyu da yanıtladı.

ABD olarak politikalarının her zaman, "Suriye'nin birliğini ve toprak bütünlüğünü, birleşik bir Suriye'yi destekleme yönünde olduğunu" ifade eden Psaki, bu noktada Kürt Ulusal Konseyi'nin Suriye Ulusal Koalisyonu'na katılmasını olumlu bir işaret olarak gördüklerini kaydetti.

Psaki, "Suriye'de bağımsız bir Kürt bölgesi ilan etme çabalarına dair haberlerden elbette kaygı duymaktayız. Özel bir Kürt bölgesi oluşturmak, Suriye'nin bu bölgesindeki birçok topluluğu kapsayacak ve dolayısıyla daha geniş bir kararın parçası olmalı. Ancak bizim görüşümüz, Suriye'nin birleşik olması gerektiği yönünde. Görüşümüz sürekli bu yönde oldu. Ve tekrar etmem gerekirse, Kürt Ulusal Konseyi'nin Suriye Ulusal Koalisyonu'na katılması ve Cenevre'ye gelme sözü vermeleri, son 24 saatin olumlu bir işaretiydi" diye konuştu.

Kaynak: AA