Adliyeye Sevk Edilen Pastör ve 6 Kişi Serbest

Samsun'da insan ticareti iddiasıyla polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 7 kişi serbest bırakılırken, gözaltına alınanların arasında bulunan bir kilisenin pastörü, insanlara yardım ederken kendisine iftira atıldığını savundu.

Adliyeye Sevk Edilen Pastör ve 6 Kişi Serbest

Edinilen bilgiye göre, İlkadım ilçesi Karadeniz Mahallesi'nde bir evde fuhuş yapıldığı ihbarı üzerine eve baskın düzenleyen Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekipleri, evde bulunan İran uyruklu H.G. (19) adlı kadının ifadesi doğrultusunda insan ticaretine iddiasıyla operasyon başlattı. Olayla ilgili gözaltına alınan bir kilisenin pastörü O.P. ile birlikte saat 10.30 sıralarında Samsun Adliyesi'ne sevk edilen H.V. ve A.Y. savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakıldılar. Savcı tarafından ifadeleri alınan Agape Kilisesi’nin pastörü O.P. ile Y.H., A.A., Ö.F.Ş. ve R.H. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmaları için nöbetçi mahkemeye sevk edildiler. Saat 19.00 sıralarında ifadeleri tamamlanan 5 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldılar. Gözaltına alınan şahıslar haklarındaki suçlamaları kabul etmediler.

O.P., iyilik ve yardım yapmak isterken kendisini atılan iftira sonucu gözaltına alındığını belirterek, "Maalesef bir iftira ile karşı karşıya kaldık. Ne zaman biz insanları seversek, insanlara yardım edersek hep tokat yiyoruz. İşin enteresan tarafı ben daha savcılığa çıkmadan, hiçbir ifade vermeden insanlar bizi insan kaçakçısı, insan tüccarı olarak lanse etti. Bu konuda mahkemeye vereceğiz ve gerekli yerlere başvuracağız. Biz bugün serbestiz. Bugün ailemin yanına gidiyorum. Bugün görevimin başında kalacağım. Daha güçlü bir şekilde kalacağım. Hiç utanmıyorum. Çünkü ben yanlış bir şey yapmadım. Ben insanlara sadece yardım ediyorum. Ben Samsun'da 500 tane, bin tane mülteciye yardım ediyorum. Bunların bedeli bu olmaması lazım. Sanki bir şey varmış gibi benim hiçbir alacam olmadan insan ticaretinin ve o grubun ele başısı gibi gösterdiler. Buna hayret ediyoruz. Kimler neden bizimle uğraşmak istiyor" dedi.

Kaynak: İHA