İl Genel Meclisi, Organik Tavuk Projesi Üzerinde Çalışıyor

İl Genel Meclisi, Tarım ve Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Raşit Turan'dan çalışmaları hakkında bilgi aldı.


Tarım ve Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Raşit Turan, İl Özel İdaresi olarak, organik tavuk yetiştiriciliği ile ilgili yaptıkları incelemede pazarlama, organik yem ve kesimhane sıkıntısı olduğu için bu sektörle ilgili projeyi hayata geçiremediklerini söyledi.

Önümüzdeki yıl, Büyükşehir Belediyesi çatısı altında organik tavuk üreticiliğine başlayabileceklerini belirten Turan, "Özellikle organik ürün yetiştiriciliğine ağırlık vererek, çilek, patates ve üzüm başta olmak üzere 2 bin 875 çiftçimize destek verdik. İl Özel İdaresi KOP Programı çerçevesinde 54 projeden 356 bin 870 lira harcayarak 2 proje tamamlandı. Tamamlanan bu iki proje ile hedeflenen 5 bin 244 hektarlık alanın 2 hektarı sulanabilecek. Halen 10 projemiz yapım aşamasında" diye konuştu.

Turan, sunumunun ardından, İl Genel Meclisi üyelerinin, Tarım ve Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığının bölgelerinde yaptığı hizmetlere yönelik sorularını cevapladı.

İl Genel Meclisi, dün de aynı konuda, akademisyenler, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkileri, oda başkanları ve sektör temsilcilerini dinlemişti.

Kaynak: AA