Doyduk Barajı 16 Yıl Sonra Su Tutmaya Başlayacak

Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde temeli 16 yıl önce atılan Doyduk Barajı'nda su tutulmaya başlanacağı bildirildi.


Vali Mehmet Ceylan ile AK Parti Nevşehir milletvekilleri Erdal Feralan ve Ebubekir Gizligider, Kozaklı'ya bağlı Doyduk köyünün yaklaşık 2,5 kilometre kuzeyindeki Doyduk Barajı'nda incelemelerde bulundu.

Dsi Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Balta, çalışmalar hakkında heyete bilgi verdi. Aralık ayından itibaren barajda su tutma işlemine başlanacağını ve 2014 yılının ilk aylarından itibaren sulama ihalesi gerçekleştirileğini ifade eden Balta, Belekli, Küllüce, Kılıçlı, Çayiçi, Doyduk köyleri ile Karahasanlı kasabasına ait 148 bin dönüm arazinin sulanmasına başlanabileceğini söyledi.

Baraj için yaklaşık 30 milyon liralık bir harcama gerçekleştirildiğini kaydeden Balta, açılış töreninin aralık ayı içerisinde yapılmasının amaçlandığını belirtti.

AK Parti Milletvekili Erdal Feralan da 1997 yılında, temeli dönemin başbakanı Mesut Yılmaz tarafından atılıp 3 yıl içerisinde tamamlanması hedeflenen ancak bir türlü tamamlanamayan baraj inşaatının Ak Parti iktidarı döneminde gerçekleştirilmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, baraj ile birlikte bölgede gerçekleştirilecek olan sulu tarımın hem Nevşehir ekonomisine hem de Türk tarımına ciddi katkılar sağlayacağını vurguladı.

Kaynak: AA