Kocaeli'de ''en Güzel Lale'' Yarışması Yapılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi "Geleneksel 7. Lale Festivali" kapsamında "En Güzel Laleyi Siz Yetiştirin" yarışması düzenliyor.


Büyükşehir Belediyesi, yarışmaya katılmak isteyenler için 18 Kasım Pazartesi gününden itibaren kentin15 ayrı noktasında siyah, kırmızı, sarı, beyaz, pembe, mor ve tonları ile karışık olmak üzere 9 ayrı renkte 150 bin adet lale satışı yapacak.

Lale soğanları İzmit'te Anıtpark, Belsa, Cumhuriyet parkı önünde satılacak. Ayrıca Kocaeli'nin tamamına yayılması amaçlanan proje kapsamında, Dilovası, Çayırova, Darıca, Gebze, Başiskele, Karamürsel, Gölcük, Kandıra, Kartepe, Derince ve Körfez'de belediye hizmet binalarının önünden satışlar yapılacak. 30 bin paket olarak hazırlanan ve içerisinde 5 adet lale soğanı bulunan paketin tanesi 2 liradan satışa sunulacak.

Vatandaşlar yetiştirdikleri lalelerle 2014'ün nisan ayının ilk haftasında yapılacak olan "En Güzel Laleyi Siz Yetiştirin" yarışmasına katılabilecek. Yarışmaya katılmak isteyenlerin lalelerini alıp ekmeleri gerekiyor. Yarışmacıların, aldıkları laleler ve yanında verilen satış fişi ile nisanın ilk haftası Sekapark'a başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Yarışmaya standartlarda bulunan 9 çeşit lale ile katılınalabilecek. Saksının çapı 29 santimetreyi geçmeyecek. Yarışmaya katılmak isteyenler, lale satış noktalarından bilgi alabilecek.

- Dereceye girenlere para ödülü

Yarışmacılar, festival günü Sekapark'a, saksıda yetiştirdikleri laleleriyle beraber katılacak. Yarışma günü saksıya sonradan dikildikleri tespit edilen laleler diskalifiye edilecek.

Birinciye 2 bin lira, ikinciye bin 500 lira, üçüncüye bin lira, dördüncüye 750 lira, beşinciye 500 lira, 150 mansiyona da 100'er lira para ödülü verilecek. Ödül töreni Sekapark'ta aynı gün yapılacak.

Kaynak: AA