Gazeteci-yazar Dilipak Konya'da Söyleşiye Katıldı

Konya'da düzenlenen söyleşi programına katılan gazeteci yazar Abddurrahman Dilipak, açılım sürecini desteklediğini söyledi.

Gazeteci-yazar Dilipak Konya'da Söyleşiye Katıldı

Enderun Eğitim Vakfı Konya Şubesi tarafından gazeteci yazar Abddurrahman Dilipak'ın katılımıyla düzenlenen söyleşiye, Meram İlçe Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Latif Selvi, Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir ve davetliler katıldı.

Söyleşide açılım süreci ile ilgili yöneltilen soruya cevap veren Abdurrahman Dilipak, “İyi noktadayız fakat yolun başındayız. Daha çok yol gitmemiz gerekiyor. Ben açılım sürecini destekleyenlerdenim. İçinde eksiklikler olmasına rağmen destekliyorum. Açılım süreci içerisinde Doğu Anadolu’ya giden akil adamlar heyetine katıldım. Akil adamlar hareketi başladığı günden bu yana da terör durma noktasına geldi. Taraflar verdikleri sözde durdular mı, tabi bir takım sorunlar var. Bu kişilerin Irak’a çekilmesi bekleniyordu. Bu kişiler çok az sayıda Irak’a çekildi. Geri kalanlar ise şehre indi. Bunlar silahlarını teslim etmediler ama ben bunların tekrar aynı güçle dağa çıkacaklarını hiç sanmıyorum” diye konuştu

Kaynak: İHA