Bu Köpeklerin Görevi Hayat Kurtarmak

Bursa İl Jandarma Komutanlığı arama kurtarma timinin hünerli köpekleri, afet ve asayiş olaylarında insanların hayatını kurtarıyor.

Bu Köpeklerin Görevi Hayat Kurtarmak

Bursa İl Jandarma Komutanlığı arama kurtarma timlerinin en önemli yardımcıları olan kabiliyetli köpekler, görev aldıkları birçok afet ve asayiş olayında başarılı işlere imza attı. Arama kurtarma, bomba arama, narkotik, yangın tespit, devriye ve iz takip köpekleri, yetenekleri ile dikkat çekiyor. Temel ve ileri itaat eğitimlerinin ardından branş eğitimleri alan köpekler, daha sonra görev bölgelerine gönderilerek, insanların hayatlarını kurtarıyor. Arama kurtarma çalışmalarında 'Akfen', yangın tespit çalışmalarında 'Hırçın', devriye görevinde 'Çevik' ve iz takip olaylarında 'Hızar' isimli köpekler görev alıyor.

TERÖR OLAYLARINDA GÖREV ALDILAR
Bomba imha köpeklerinden olan 'Vahşet' ve 'Çomak' isimli köpekler de daha önce sınır bölgesinde görev aldı. Nevşehir'de merkezde C4, TNT, karabarut ve A4 gibi çeşiti gübrelerle üretilen 13 ayrı patlayıcı konusunda eğitim gören bu 2 köpek, daha sınra sınır bölgelerinde bomba imha çalışmalarında önemli başarılara imza attı. Teröristlerin kurduğu birçok tuzağı önceden tespit ederek insanların hayatını kurtaran kahraman köpekler, şimdi de Bursa'daki görev yerlerinde faaliyetlere katılıyor.

Arama kurtarma köpekleri içinde Varis ve Acil isimli narkotik köpekleri ise uyuşturucu kaçakçılarına göz açtırmıyor. İl Jandarma Komutanlığı'nda hünerlerini sergileyen köpekler herkesten alkış aldı.
Kaynak: İHA