Kayseri'de Rabia Gecesi Etkinliği

Kayseri'de Kardeşlik ve İyilik Platformu tarafından Rabia Gecesi etkinliği düzenlendi.


Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde düzenlenen etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Rabia işaretli dövizler ve çeşitli pankartlar açan katılımcılar, Esed ve Mısır'daki darbe aleyhinde sloganlar attı.

Programda konuşan araştırmacı yazar Abdurrahman Dilipak, yeni bir dünyanın barış ve kardeşlikten yana kurulması gerektiğini söyledi.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Peygamberin ümmeti olduklarını dile getiren Dilipak, şunları kaydetti:

"Türkiye çaresizlere yardım ediyor. Çünkü bizim dinimizde bu var. İyilik yapmak var. Şimdilerde Amerika, Avrupa çaresiz. Onlar şimdi ne yapacaklarını bilmiyorlar. Koskoca Avrupa bir Yunanistan'ı kurtaramıyor. Sizin yardımlarınızla Somalili kardeşlerimiz ayağa kalktı. Sizin yardımlarınız 110 ülkedeki Müslüman kardeşlerinize ulaşıyor. Bugün sahip olduğunuz güç sizin onlara yaptığınız yardımın karşılığıdır. Dünyada en fazla yardım eden 3. ülkeyiz. Gelirine göre en fazla yardım eden 1. ülkeyiz. Bütün Müslümanların zekatlar, filtreler, yardımlar toplamı sadece 7 milyar dolar. Sigaraya verdiğiniz para ise 10 milyar dolar. Sadece sigaraya verdiğiniz parayla Afrika'da temel ihtiyaçları bakımından aç insan kalmayacak."

Dilipak, konuşmasında katılımcılardan sigara paketlerini çıkarıp atmasını istedi. Katılımcılardan bir grup ceplerindeki sigara paketlerini çıkartarak salona attı.

Kaynak: AA