Veteriner Hekimler Kurban Pazarlarında Hazır Bekliyor

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte kurbanlık satış alanları vatandaşlar tarafından ziyaret edilmeye başlandı.

Vatandaşların sağlıklı kurbanlıklar satın alabilmesi için Kağıthane Belediyesi, kurbanlık satış alanlarında veteriner hekimler bulunduruyor.
Kağıthane Belediyesi kurbanlık satış alanı, veteriner hekimler tarafından düzenli olarak kontrol edilerek olası bir hastalıkla mücadele ediliyor. Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla kurbanlık satış alanları vatandaşlar tarafından ziyaret edilmeye başlandı. Vatandaşların sağlıklı kurbanlıklar satın alabilmesi için Kağıthane Belediyesi kurbanlık satış alanlarında veteriner hekimler bulundurmaya başladı.

Veteriner hekimler tarafından kurbanlıklar kontrollerden geçirilerek, olası bir problem karşısında anında müdahale ediliyor

Kağıthane Belediyesi kurbanlık satış alanında görev yapan Veteriner Hekim Yusuf Karabulut, “Gerek hayvan sahipleri, gerekse alıcı konumundaki vatandaşlarımız evrakları eksik olan hayvanları almamalılar. Büyükbaş hayvanlarda yaş sınırı 2’dir. 2 yaşından küçük hayvanlar alınmamalıdır. Hayvanların pasaportlarının olmasına dikkat edilmelidir. Kaçak hayvanlar alınmamalıdır” diye konuştu.

Kurbanlıkların İstanbul’a gelmeden önce veteriner hekimler tarafından kontrolden geçirildiğini vurgulayan Karabulut, “Hayvanın sağlıklı olup olmadığını çeşitli yollardan anlayabiliriz. Göz renginden, karnının şiş durumundan, ten renginden hayvanın sağlık durumu hakkında genel bilgi alabiliriz. Buraya gelmeden önce hayvanlar veterinerler tarafından kontrol edilmiştir. Biz de burada sürekli kontrollerimizi sürdürüyor ve herhangi bir olasılığın yaşanmasına mahal vermemeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA