'Avusturya Milli Günü' Resepsiyonu

TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu Türkiye'nin AB vizyonunu hiç kaybetmeden yoluna devam ettiğini söyledi.


Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer, ülkesinin milli günü dolayısıyla büyükelçilikte resepsiyon verdi. Resepsiyona Tekelioğlu'nun yanı sıra Kamu Başdenetçisi Mehmet Nihat Ömeroğlu, Viyana'ya yeni atanan büyükelçi Mehmet Hasan Göğüş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile diplomatik misyon temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

-"Yaşanan tıkanıklıklara rağmen hedef yine AB'dir"

Tekelioğlu, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, AB vizyonunu hiç kaybetmeden yoluna devam ettiğini belirterek zaman zaman yaşanan tıkanıklıkların bu vizyonda herhangi bir kayba yol açmadığını ifade etti.

Tekelioğlu,"Zaman zaman konjonktürel birtakım yanlış davranışlar, istemediğimiz olaylar ortaya çıksa da hedefimiz yine de AB'dir. Dolayısıyla bu anlamda Avusturyalı dostlarımızın desteğini önemsiyoruz" dedi.

Büyükelçi Wölfer ise Avusturya ve Türkiye arasındaki köklü dostluğun en önemli faktörünün Avusturya'da yaşayan 250 bin Türk nüfus ile her yıl tatilini Türkiye'de geçiren yarım milyon Avusturyalı olduğunu kaydetti.

Wölfer, "Avusturya'nın Türkiye'deki doğrudan yabancı yatırım oranı yüzde 17. Bu da Avusturya'nın Türkiye'ye olan güvenini çok net ortaya koyuyor" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA