Kırıkkale Valisi Kolat, Yol Yapım Çalışmalarını İnceledi

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Keskin Kaymakamı İlker Özerk ve diğer ilgililer ile birlikte yapımı süren Keskin- Gülkonak yolunda incelemelerde bulundu, köylülerle sohbet etti.


Vali Kolat, burada yaptığı konuşmada, Keskin-Gülkonak köy yolunun 12 kilometre uzunluğunda yol ağına sahip olduğunu belirterek, köyün, Keskin-Kırşehir yolundan 8 kilometre mesafede yer aldığını kaydetti.

İl Özel İdaresi tarafından yapılan, yol sıkıştırması ve 1. kat asfalt çalışmalarını yerinde incelediklerini ifade eden Kolat, yolun 1. kat asfalt çalışmalarının bu ay içerisinde tamamlanacağı belirtti.

Gülkonak köyünde bir süre köylülerle sohbet eden Vali Kolat, şunları söyledi:

"Köylerimize yol, su ve kanalizasyon gibi hizmet getirmek için çalışmalar yapılıyor. Buralardan göç olmasını istemiyoruz. Tersine, köylümüz köyüne geri dönsün, toprağını ekip biçsin istiyoruz. Üretim olsun. Devletin tüm imkanları sizlere sunulmaya çalışılıyor. Köylüler, "Allah razı olsun" dese yeter. Kaman ilçesi ceviz yetiştiriyor. İstiyoruz ki sizlerde değişik meyve ve sebzeler yetiştirin. Mesela; bu yörede eskiden güzel armutların, elmaların yetiştirildiği söyleniyor. Şimdi bunlar yok. Tekrar bir yerden başlamak lazım."

Vali Kolat, buradaki ziyaretinin ardından Kırıkkale Belediyesine ait Geçici Hayvan Bakım Evin ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: AA