Başkan Tokçan’dan Kazı Heyetine Sürpriz Ziyaret

Datça’nın tarihi ve turistik kenti Knidos Antik Kenti’nde kazı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Başkan Tokçan’dan Kazı Heyetine Sürpriz Ziyaret

Knidos kazılarını sürdüren Selçuk Üniversitesi kazı ekibi, Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan ve Belediye Meclis Üyesi Halit Çıplak tarafından ziyaret edildi.

Kazı Başkanı Selçuk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ertekin M. Doksanaltı, tarafından gezi alanı gezdirilen Tokcan ve Çıplak, Datça Belediyesi'nin hâlihazırda kazı çalışmalarında kullanılmak üzere 500 litre yakıt yardımında bulunduğunu, yasal çerçevede ve belediyenin imkanları ölçüsünde bu desteğin süreceğini belirtti.

Datça Belediyesinin yaptığı akaryakıt desteğinden son derece memnun kalan kazı heyeti Başkanı Doç. Dr. Ertekin Doksanaltı, “Datça Belediyesi’nin yapmış olduğu akaryakıt desteği buradaki çalışmalarımıza büyük katkı sağlayacak. Burada kazı yaparken çalıştırdığımız iş makinelerine yakıt sağlamak ödenek yeterli olmadığı için zor oluyordu. Elimizdeki kıt imkanlarla kazı yapmak zor oluyordu. Bu destek bize ilaç gibi gelecek ve çalışmalarımız tam hızıyla sürecek” dedi.

Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan da, “Elimizdeki olanaklar ve yasal çerçeve içinde yardım yapmaya çalıştık. Keşke olanaklarımız daha fazla olsaydı da daha çok yardım yapabilseydik. Olanak sağlanırsa yardıma devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA