Tayyar Altıkulaç, Bafra'da Konferans Verdi

Eski Diyanet İşleri Başkanı Tayyar Altıkulaç, Samsun’un Bafra ilçesinde, “Kur’an ve Camii, Niçin İslam” adlı konferans verdi.

Bafra İlçe Müftülüğü'nün “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle düzenlediği konferans Belediye Kültür Merkezi’nde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda OMÜ İlahiyat Fakültesi öğrencileri Abdurrahman Nur Hacı ve Hasan Muhammed-Muhittin Abdi kardeşler Kur’an-ı Kerim tilaveti yaptı

Bafra İlçe Müftüsü Bürhan Keleş ve Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk’ün ardından kürsüye gelen eski Diyanet İşleri Başkanı Tayyar Altıkulaç, “Niçin İslam? Çünkü Hazreti Muhammed bir kavmin, bir topluluğun, bir dönemin peygamberi değil, bütün insanlığın, bütün zamanların peygamberi olduğu ifade edilmiştir. İslam, her şeyde güzelliği ön görüyor. Batılı müsteşrikler senaryolarla bu kaynağı bulandırmak ve Kur'an-ı Kerim'in bazı değişikliklerle günümüze ulaştığı konusunda ciddi çalışmalar yapmaktadır. Bizler bunlara duyarsız kalamayız. Günümüz bilgi çağı olduğuna göre bilimsel metotlarımızı bu anlamda geliştirerek sahih kaynaklara inmeniz gerekmektedir" dedi.

Konferansın sonunda Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Tayyar Altıkulaç’a Bafra’yı tanıtan kitap, çiçek ve çeşitli hediyeler verdi.
Kaynak: İHA