Patnos'ta Kreş ve Gündüz Bakım Evi Açılışı

Patnos ilçesinde "Özel Yumurcak Kreşi ve Gündüz Bakımevi" hizmete açıldı.

İş adamı Turan Sağlam tarafından, Cumhuriyet Mahallesi'nde yaptırılan kreş ve bakımevinin açılış törenine, Kaymakam Üzeyir Yılmaz, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ethem Metehan Yaşar, Belediye Başkanı Mahmut Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Muammer Taha Ekim katıldı.

Kreş eğiticisi Selvi Kıyık, burada yaptığı konuşmada, 70 öğrenci kapasiteli ve modern standartlara uygun yaptırılan kreşte 3 sınıf, uyku ve oyun odası, yemekhane ve mutfak bulunduğunu söyledi.

Kıyık, kreşte, dil gelişimini sağlayıcı ve geliştirici olanaklar sağlama, deneme yanılma yoluyla öğrenme, çocuğun yemek yeme, katılma, paylaşma, dinlenme becerilerini geliştirme, hayal dünyalarının özgürce gelişmesine yardımcı olabilecek eğitim sistemlerinin bulunduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Bunun yanında sosyal, duygusal, psikomotor gelişim ve dil gelişimiyle öz bakım becerileri kazandırmaya yönelik programlar uyguluyoruz. Ayrıca çocuklara iyi bir eğitim sunabilmek için ön kayıtlarda eğitim setleri de veriyoruz. Çocuklara verdiğimiz materyaller kanserojen maddeler içermemektedir. Parmak boyaları, simler ve verdiğimiz etkinlik sepetleri, İngilizce eğitim materyalleriyle çocukların eğitimine katkıda bulunuyoruz."

Kaynak: AA