Gümüşhane Belediyesi'nden Kanalizasyon Uyarısı

Gümüşhane Belediyesi Fen İşleri Müdürü Sinem Açık, vatandaşların, kanalizasyon giderlerini daha kontrolü kullanması noktasında belediyeye yardımcı olmalarını istediklerini bildirdi.

Açık, yaptığı yazılı açıklamada, son zamanlarda bazı vatandaşların kanalizasyon ve yağmur suyu şebekelerini adeta çöp kutusu olarak kullandıklarını tespit ettiklerini belirterek, bu durumun kanalizasyonların tıkanmasına neden olduğunu vurguladı.

Belediye olarak yıl boyunca kanalizasyon temizlik çalışmalarını sürdürdüklerini, dolu ve tıkalı kanalizasyon hatlarının çalışır hale gelmesi için maliyeti yüksek harcamalar yapıldığına dikkati çeken Açık, şunları kaydetti:

"Elbise, tahta, battaniye parçaları, hayvan atıkları, tuvalet kağıdı kartonu, çocuk bezi, sigara kutuları, temizlik bezleri ve soba küllerinin kanalizasyon giderlerine atılmasıyla borularda tıkanmalar yaşanmaktadır. Vatandaşlarımızın, çöpsel katı atıklarını çöp kutularına atmaları gerekmektedir. Kanalizasyon hatlarını korumak ve problemsiz çalışmasını sağlamak hepimizin görevidir. Vatandaşlarımızın, kanalizasyon giderlerini daha kontrollü kullanması noktasında belediyemize yardımcı olmalarını istiyoruz."

Kaynak: AA