Bbp Genel Başkanı Destici, Aa Sakarya Bölge Müdürlüğünü Ziyaret Etti

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, geçen hafta Balkanları ziyaret ettiğini belirterek, "Anadolu Ajansımızın geniş habercilik ağını görme imkanı buldum. İnşallah 'bu hizmetler giderek daha da artacaktır' diye ümit ediyorum" dedi.

Anadolu Ajansı Sakarya Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Destici, AA'nın Türkiye'nin köklü kuruluşlarından olduğunu anlattı.

"Geçen hafta Balkanlardaydım, Anadolu Ajansımızın geniş habercilik ağını görme imkanı buldum" diyen Destici, "Yurt dışına en fazla çıkan siyasi parti genel başkanlarından birisiyiim. Özellikle Batı Avrupa'ya da çok sık gidip gelmekteyim. Orada da AA ile çalışıyoruz. İnşallah 'bu hizmetler giderek daha da artacaktır' diye ümit ediyorum" ifadesini kullandı.

Yaklaşan yerel seçimlere de değinen Destici, bu süreci hem ülke hem de parti açısından önemsediklerini vurguladı.

Yerel seçimleri partisi açısından yükselme ve sıçrama seçimi gördüklerine işaret eden Destici, şunları belirtti:

"BBP'nin bu seçimlere yaklaşırken önemli avantajları var. İnşallah önümüzdeki seçimlere yaklaşık 200 bin sandığın 150 binine resmi sandık görevlisi, yüzde 70'ine yakın bölgede ilçe seçim kurullarına üye verebilecek pozisyonda katılıyoruz. İlk defa böyle sıralama derecesi elde etmiş, avantajlı olarak seçime gireceğiz BBP olarak. Başta 30 büyükşehir belediyesi olmak üzere... Biliyorsunuz, artık statü değişti ve beldeler, il genel meclisleri kalktı. Sadece büyükşehir ve ilçe belediyelerinin başkan adayları ve ilçe belediye meclis üyelerinden büyükşehir belediye meclisi oluşacak.

Bir yerel meclis gibi yani belediye başkanlıklarının yanı sıra belediye meclisleri de artık çok önem kazandı. Onun için başta 30 büyükşehirde BBP, bütün seçim noktalarında ehliyetli, liyakatli yarışan adaylarıyla seçime katılacak. Geriye kalan 51 ilde de eski statüye göre yerel seçime katılacağız. Burada da partimiz hem il hem ilçe hem belde belediye başkanlıklarında hem belediye meclis üyeliklerinde hem de İl Genel Meclisi üyeliklerinde seçimde olacak."

"Önümüzdeki yerel seçimlerde hiçbir siyasi partiyle ittifak, işbirliği' diye bir şey söz konusu değil, bunun olması yasal olarak da mümkün değil" diyen Destici, yerel seçimlerde "baraj" diye endişeleri olmadığını anlattı.

Milletin gönül rahatlığıyla BBP'li adaylara oy vereceğini dile getiren Destici, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz 2009 yerel seçimlerinde kazandığımız bütün belediyeleri şu anda aşağı yukarı elinde tutan muhalefet partisiyiz. Diğer muhalefet partilerine baktığınız zaman bunun pek çoğunu kaptırmışlardır iktidar partisine. Biz tam tersine o belediyelerin tamamına yakınını iktidar partisinden devralmıştık. Başta Sivas ve ilçeleri olmak üzere. Geçmişte yapılan hizmetlere ve bizim dönemimizdeki 4 yılda yapılan hizmetlere, bütçe artışlarına baktığınız zaman ne demek istediğim daha da iyi anlaşılır. BBP, şunu ortaya koymuştur.

Halkımızda 'yerel yönetim iktidarda olmazsa başarılı olamaz, hizmet getiremez' gibi bir anlayış var. Tam tersine, BBP bunu yerle bir etmiştir."

Destici, iktidar partisindeki bir ilçe belediyesini 2009'da 4 milyon lira bütçe ve 7 milyon lira borçla devraldıklarını öne sürerek, 4 yıl sonra aynı belediyenin bütçesini 18,5 milyon lirayla çıkardıklarını ve borçlarını sıfırladıklarını belirtti.

-Askerlik süresinin kısaltılması

Destici, askerlik düzenlemesiyle ilgili daha önce de çeşitli önerileri olduğunu anımsatarak, bu konuda hükümetten daha aktif olduklarını savundu.

Askerliğini er ve erbaş olarak yapan herkese asgari ücret oranında maaş bağlanması önerisinde bulunduklarını kaydeden Destici, şunları ifade etti:

"Şu anda hükümet, teklifimizin çok daha altını yaptı. Yani maddi durumu kötü olanlara belli sayıda, 20 bin kişiye tahmin ediyorum, 250 lira maaş bağlama yoluna gitti. Bunu da daha uygulamaya koymadı, kanunlaştırıp uygulayacak. Bence bütün er ve erbaşlara asgari ücret oranında mutlaka maaş bağlanması lazım. Bizim teklifimiz buydu, onu kuşa çevirdiler. İkincisi de biz uzun dönem askerliğin 12 aya, kısa dönem askerliğin de iki aya indirilmesini teklif etmiştik. Çünkü neden? Mesela öğretmenlere temel eğitimden sonra öğretmenlikte hizmet tamamlattırılabiliyor. Yani burada önemli olan üniversite mezunlarının temel askerliği öğrenmeleri. Bu, iki ay olmayabilir de üç ay olabilir ama azami üç ay olması lazım. Kısa dönem askerliğin en fazla üç ayla sınırlandırılması lazım ama bizim teklifimiz iki ay BBP olarak. Uzun dönem askerliğin de 12 ay indirilmesi lazım.

Hükümetin 12 aylık, uzun dönem için yaptığı düzenlemeyi destekliyoruz ama kısa dönemi 6 ayda tutmasını doğru bulmuyoruz. Bizim teklifimiz iki ay ama olmuyorsa 'en fazla üç ayla sınırlandırılması gerekir' diye düşünüyoruz çünkü üniversite mezunu insan işe başlamış, 6 ay işinden, eşinden ayrılması bir nevi düzenini bozması anlamına geliyor. Nihayetinde verdiği bir şey de yok, kısa dönem askerlik yapmış birisi olarak bunu biliyorum."

AA Sakarya Bölge Müdürü Atakan Çelik ise bölge müdürlüğünün AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün 100| yıl hedefleri doğrultusunda 1 Aralık 2011'de kurulduğunu söyledi.

AA'nın dünyanın ilk 5 ajansı içinde yer almak için çalışmalarına devam ettiğini vurgulayan Çelik, bu konuda önemli mesafeler alındığını belirtti.

Kaynak: AA