Bbp'den Demokratikleşme Paketi Değerlendirmesi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketini değerlendirdi.

Parti olarak Türkiye’nin demokratikleşmesini istediklerini belirten Ünsal, "Bunu yaparken halkın ihtiyaçlarının karşılanması ve milletin taleplerinin göz önüne alınmasını istiyoruz. Ancak gelinen noktada, 11 yıldan beri tek başına İktidarda bulunan AK Parti, anayasa çıkarma gayreti içinde olmadı. Çünkü İktidarın ve muhalefetin varlık sebebi bu mevcut anayasadır. Bu paket soslu bir pakettir. Türk milletinin talepleri doğrultusunda dayatmalar ve tehditler altında hazırlanmış bir pakettir. Bu paket, seçim öncesi batı ile bozulan arayı düzeltmek, PKK ve onun temsilcilerinin tehditlerini bir nebze olsun şimdilik susturmak için verilen seçim öncesi bir rüşvettir. Bu paket nasıl demokratikleşme paketidir anlamakta güçlük çekiyorum. Demokrasi olarak Bulgaristan’ın gerisinde bir ülkeyiz. Bulgaristan'da siyasi partilere hazine yardımı yüzde 1, baraj da yüzde 4'tür. Paketteki seçim sistemi ile ilgili üç seçenek AK Parti, BDP ve PKK’ya yarar” dedi.

Hükümetin büyük bir demagoji yaptığını, ileride İmralı'ya siyaset yolunun açılacağını iddia eden Ünsal, "Türkiye’nin büyük ayıbı olan baş örtüsü yasağının bütün kamu kurumlarında serbest olmasını istiyoruz. Ancak devletin hala bazı kurumları kamusal alan edilmiş. Bu durum ileride daha vahim sonuçlar doğuracaktır. Hükümettin bu konuda gereğini yapmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA