Sü'de 'Tasarlıyorum' Adlı Lif Sergisi Açıldı

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zuhal Türktaş'ın "Tasarlıyorum" adlı lif sergisi açıldı.

Türktaş, sergide günümüz estetik anlayışıyla yapılan 28 eserin olduğunu söyledi.

Doğada görünen doğal ve bazı yapay lifler kullanılarak ortaya çıkarılan bu eserlerde, tema olarak esaret-özgürlük, varlık-yokluk gibi zıt duygulara gönderme yapmak istediğini belirten Türktaş, şunları kaydetti:

"Lifler çeşitli işlemlerden geçirelerek birçok tasarımda kullanılabiliyor. Lifler, ham halde kullanılabildikleri gibi çeşitli işlemlerden geçerek iplik haline dönüştürüldüklerinde de estetik bazı özellikler taşımaktadır. İplerin bu doğal duruş ve kompoze yeteneklerini bazı düzenlemelerle bir araya getirmek, sergilenen eserlerin çıkış noktası olmuştur. Teknik olarak da düz dokuma ve çeşitli örgü tekniklerinden faydalandım. Hammadde olarak keten, jüt, doğal rafya, pamuk, yün, tiftik, kaşmir ve keçi kılı lifleri kullandım. Renk yoğunluğunu en aza indirgenerek liflerin doğal renklerine vurgu yapmaya çalıştım. Eserlerimde tema olarak birbirine zıt kavramlara gönderme yapmayı tercih ettim."

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Elmas da gerçekleştirilen bu serginin, fakültenin bir başka zenginliğini ortaya koyduğunu ifade etti.

Fakültede, ilk defa tekstil ürünleri sergisinin açıldığını dile getiren Elmas, "Bu sergi, sanatın her alanında çalıştığımızı gösteriyor. Bu da akademisyenlerimizin farklı alanlarda çalıştığını göstermektedir. Bu etkinlikler, öğrencilerimizin hocalarından daha iyi faydalanmalarını sağlayacaktır" dedi.

Serginin 7 Ekim Pazartesi gününe kadar açık kalacağı bildirildi.

Kaynak: AA