'Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programı'

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, "Karadeniz Havzasındaki eğitim standartlarının geliştirilmesi için gerekli sermaye ihtiyacı analizi konusu masaya yatırıldı" dedi.

Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz Havzası bölgelerinde daha güçlü ve sürdürülebilir ekonomik ve sosyal kalkınmanın sağlanması, bu bağlamda partner ülkelerde bulunan üniversitelerin birbirleriyle ortak bir müfredat oluşturulması amacıyla daha önce program hazırlandığını söyledi.

Programa, Romanya, Gürcistan, Moldova ve Türkiye'den üniversitelerinin de de içinde bulunduğu 5 farklı üniversitenin yer aldığını vurgulayan Uysal, "12 Mart 2013'de bir porje başlamıştır.

2 yıl içerisinde tamamlanacak olan projenin ortakları Andrei Saguna University of Constanca, International Blak Sea University, Academy of Public Administration under the President of the Republic of Moldova, İstanbul Aydın Üniversitesi ve üniversitemizdir. Öncelikli olarak Karadeniz Havzasında yaygın bir kültürel çevrenin tahsis edilebilmesi için eğitim ve kültürel alandaki girişimcilerin desteklenmesinin planlandığı projenin ilk toplantısı 18 Nisan 2013 tarihinde Moldova'da gerçekleştirilmiş, bu toplantıda projenin partnerlere ne gibi katkılar sağlayabileceği ve projeden beklentiler masaya yatırılmıştı" diye konuştu.

Son olarak 1. Workshopi'un ise proje ortaklarından olan Romanya Andrei Saguna University of Constanca'da düzenlendiğini belirten Uysal, şöyle devam etti:

"Buraya üniversitemizi temsilen Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gürbüz ve beraberinde akademisyen arkadaşlarımız katıldı.

1. Workshop da Karadeniz Havzasındaki eğitim standartlarının geliştirilmesi için gerekli sermaye ihtiyacı analizi konusu masaya yatırılmıştır. Proje kapsamında başka çalışmalar olacak. Üniversitemizde de toplantılar düzenlenecektir."

Kaynak: AA