Hosab Yılda 450 Milyon Dolar İhracat Yapıyor

Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi (HOSAB), yıllık 450 milyon dolar ihracat gerçekleştirirken, 8 bin kişiye de istihdam sağlıyor.

Hosab Yılda 450 Milyon Dolar İhracat Yapıyor
HOSAB, kuruluşunun 10| yıl dönümünü, Hilton Otel'de sanayici ve Bursa protokolünün katılımıyla kutladı. 27 Eylül 2003 yılında hizmete başlayan HOSAB'ta firma sayısı bugün 100'e ulaştı. Karsan, Delpi ve Cansan gibi önemli sanayi kuruluşlarını bünyesinde bulunduran HOSAB'ın kuruluş yıldönümünde konuşan HOSAB Başkanı Ahmet Sezgi Erceiş, sanayi bölgesinin Bursa'nın hızla büyüyen bir kurum olduğunu belirterek, kendilerine destek veren herkese teşükker etti. Özellikle son 3 yılda yapılan yatırımlarla Bursa'da dikkatleri üzerlerine çektiklerini ifade eden Erceiş, "Bu yatırımlarla bölgemiz sanayi için elverişli bir konuma geldi. Yönetim merkezimiz atık su arıtma tesisimizi, su, doğalgaz ve diğer alt yapı çalışmalarının tamamını bitirdi. Temmuz ayından itibaren de dağıtım lisansını aldığımız için saniyicimize ucuz elektrik dağıtıyoruz. Önümüzdeki yıl, atık su arıtma tesisi kapasitemizi 6 kat artıran yatırımımızı tamamlayıp, elektrik dağıtım sistemimizi yer altına almak istiyoruz. Yine bölgemizde bir mesleki teknik eğitim okulu ve cami yapmayı planlıyoruz" dedi.

2B ARAZİLERİ HOSAB'I YÜZDE 40 BÜYÜTTÜ
HOSAB'ta faali firma sayısının günden güne arttığına dikkat çeken Erceiş, 2012 yılında ihracat rakamının 450 milyon dolar olduğunu hatırlattı. Bölgede 8 bin kişiye istihdam sağlandığını kaydeden Erceiş, şöyle devam etti:
"2009 yılında 42 olan faal firma sayımız bugün 100'e ulaştı. 2B alanlarının katılımıyla HOSAB alan olarak 150 hektara çıkıp yüzde 40 büyüme sağladı. Hali hazırda 130 parselimiz mevcut. Bu parsellerden 34'ü yatırım yapıbalibir seviyesinde. Diğerleri ise dolu parseller. HOSAB, sanicisine en iyi hizmeti en uygun fiyatlarla sunan çağdaş bir OSB olma hedefine emin adımlarla ilerliyor."
AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ise, Bursa'nın 21 OSB'siyle Türkiye ekonomisine katkı sağladığını belirterek, "Biz OSB'leri çok önemsiyoruz. Yüksek katma değeri yüksek ürünler üretmek, Türkiye'nin olmazsa olmazıdır. Burada OSB'lere büyük görevler düşüyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından OSB'nin kurulmasında emekleri geçen sanayicilere protokol tarafından plaket verildi.

Ödül törenin ardından sanayiciler ve Bursa protokolü HOSAB'ın kuruluş yıl dönümü pastasını hep birlikte kesti.

Program, sanatçı Zeynep Mansur'un konseri ile son buldu.
Kaynak: İHA