Çamlıhemşin'deki İlköğretim Okullarında Diş Taraması Yapıldı

Türk Diş Hekimleri Birliğine bağlı on diş hekimi, Çamlıhemşin'de beş ilköğretim okulunda diş taraması ve diş sağlığı eğitimi çalışması yaptı.

Türk Diş Hekimleri Birliği Toplum Sağlığı Komisyon Üyesi Dr. Ersin Atinay, Türkiye genelinde 11 il ve 29 okulda 3 bin öğrenciyi kapsayacak diş taramasının başlangıcını Çamlıhemşin ilçesinde gerçekleştirdiklerini belirtti.

Diş taraması çalışmasında 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin ayrı bir kategoride ele alındığını ifade eden Atinay, şunları söyledi:

"Tüm 1 ve 2. sınıf öğrencileri, ağız sağlığı ve diş taraması yapıldıktan sonra tedavi ve bakımları yapılarak dört yıl boyunca takip edilecek. Yılda 3 kez kontrol edilecek öğrenciler, 4 yılın sonunda Türk Diş Hekimleri Odası tarafından raporlandırılacak. Eğer başarılı bir sonuç alınmış ise ülke genelinde uygulamaya konulacak. Yeni başlayan her 1. sınıf öğrencisi de bu sisteme dahil edilecek. Ayrıca projenin sağlıklı ve kalıcı olması için 1. sınıf öğretmenlerine ve ailelerine de eğitim verilerek. Bu eğitim çeşitli dokümanlarla desteklenecek. İkinci kategoride değerlendirilen 3. sınıftan 5. sınıfa kadar olan öğrencilere ve öğretmenlere de diş sağlığı eğitimi, diş fırçası, diş macunu ve eğitsel malzeme verdik."

Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek ise projenin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde Bakanlık ve Öalilik onayı ile yapıldığını kaydetti.

Kaynak: AA