Aesob Başkanı Daşdemir; 'Demokratikleşme Paketi Bölge Halkının Beklentilerini Karşılamadı'

Ardahan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı (AESOB) Yaşar Daşdemir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ‘Demokratikleşme Paketi’ni değerlendirerek, paketin bölge halkının beklentilerini karşılamadığını söyledi.

Ardahan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Yaşar Daşdemir, Demokratikleşme Paketi ile ilgili yaptığı açıklamada, Toplumun beklentisinin yüksek olduğunu fakat beklentileri karşılamadığını dile getirerek, "Başbakan’ın açıklamaları tamamen talepleri karşılamadı, tabi toplumun beklentisi farklıydı. Ben özellikle şunu ifade edeyim, özellikle Güney Doğu’daki Kürt vatandaşların taleplerini ve beklentilerini karşılayacak bir açıklama olmadı. Tabi ki olumlu yönleri de oldu, özellikle eski köy isimlerinin geri verilmesi, alfabe de kullanılmayan bir takım harflerin kullanılmasına izin verilmesi ve andın kaldırılmasını doğru buluyorum." dedi.

Daşdemir, demokratikleşme paketinde yer alan öğrenci andının kaldırılması ve seçim sisteminin tartışmaya açılmasını önemsediklerini dile getirerek şunları kaydetti; "Demokratikleşme Paketi aylarca konuşuldu, yoğruldu, içeriği saklandı, gizlendi, Muhalefetin haberi olmadı, yani kapalı kapılar arkasında hazırlandı. Herkesin beklentisi, bütün toplumun taleplerine cevap verebilecek şekilde bir paket beklentisi vardı ve Maalesef öyle olmadı. Yani Demokratikleşme paketi çok fazla dillendirildi. Böyle olunca da toplum çok ciddi bir beklenti içerisine girdi. Yapılan açıklamalara baktığımızda, özellikle bölge açısından paketin içeriğini incelediğimiz zaman, bölgeyi memnun edecek, beklentileri karşılayacak içerikte olmadığını düşünüyoruz. Paket içerisinde birtakım adımlar var. Bu adımların arasında, tekçi zihniyetinin getirmiş olduğu öğrenci andının kaldırılmasını olumlu görüyoruz. Seçim sistemiyle ilgili her ne kadar tartışmaya yönelik bir açıklama olsa da seçim barajının indirilmesine yönelik gündemin oluşmasını önemsiyoruz."
Kaynak: İHA