'Bir Lokma Ekmek İle Nefis Tatlar' Bayat Ekmek Yarışması

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, "Bir Lokma Ekmek ile Nefis Tatlar" bayat ekmekli yemek yarışmasında, "Biz bu yarışmayla bayatlamış ekmeklerle neler yapılabileceğini göstermek istedik. Vatandaşlarımız ekmek israfına karşı ciddi anlamda duyarlılar, sadece tüketecekleri kadar ekmeği alıyorlar" dedi.


Sincan Belediyesi ile Toprak Mahsulleri Ofisi işbirliğiyle Lale Konferans Salonunda gerçekleştirilen "Bir Lokma Ekmek İle Nefis Tatlar" adlı bayat ekmekli yemek yarışmasında konuşan Tuna, etkinliğin çok verimli geçtiğini kaydetti.

Etkinlikle ekmek israfına dikkat çekmek istediklerini belirten Tuna, Sincanlıların ekmek israfı konusunda çok titiz davrandıklarına vurguladı. Tuna, "Biz bu yarışmayla bayatlamış ekmeklerle neler yapılabileceğini göstermek istedik. Vatandaşlarımız ekmek israfına karşı ciddi anlamda duyarlılar sadece tüketecekleri kadar ekmeği alıyorlar" ifadelerini kullandı.

Ekmek israfını önleme kampanyası kapsamında düzenlenen etkinlikte, kamu spotlarının seyircilere izletilmesinin ardından değerlendirmelere geçildi. Bayat ekmek kullanımının şart olduğu organizasyonuna, ana yemek, salata ve tatlı kategorilerinde toplam 83 yarışmacı katıldı.

Yarışmada, ana yemek kategorisinde; Ekmek Böreği ile Deniz Güllü birinci, Adile Türeyen ikinci ve Neriman Karapınar da üçüncü oldu. Tatlı kategorisinde, Bayat Ekmek Tatlısı ile Işıl Özdemir birinci olurken, Şeyda Demir ikinci, Fadime Özdemir üçüncü sırada yer aldı. Salata kategorisinde ise birinci Ekmekli Salata ile Serap Uzun seçilirken, Hatun İnce ikinci, Dilara Sağır üçüncü oldu. Yarışmada, birincilere ekmek yapma makinesi, ikincilere blender seti, üçüncülere ise tost makinesi hediye edildi.

Etkinliğe ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ve davetliler katıldı.

Yarışmanın ardından katılımcıların yaptığı yemek, salat ve tatlılar konuklara ikram edildi.

Kaynak: AA