Bingöl'de Vatandaşlara Emniyet Kemerinin Önemi Anlatılacak

Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nce, trafik kazalarını asgariye indirmek amacıyla kente tahsis edilen simülasyon aracıyla vatandaşlara emniyet kemeri kullanımının önemi anlatılacak.


Valilikten yapılan açıklamada, Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Eylem Planı kapsamında ilde meydana gelen yaralamalı ve ölümlü trafik kazaları en aza indirmek amacıyla "Güvenli Bir Yolculuk İçin Emniyet Kemeri"nin önemine dikkat çekmek için Emniyet Genel Müdürlüğünden, Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü'ne Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı tahsis edildiği bildirildi.

Açıklamada, 31 Ekim-3 Kasım'da valilik bahçesinde, vatandaşlar ile ilköğretim öğrencilerine yönelik görsel ve uygulamalı olarak emniyet kemerinin öneminin anlatılacağı belirtildi.

Olası bir kaza anında emniyet kemeri kullanılmadığından araç içindekilerin yaşayacağı tehlikelerle ilgili bilgi de verilecek açıklamada şöyle denildi:

"Amacımız emniyet kemerinin önemini vatandaşlara anlatmaktır. Bu sayede ilimizde emniyet kemeri takma oranının artırılması hedefleniyor. Emniyet kemeri simülasyon aracı ile vatandaşlarımıza bir kaza anında emniyet kemeri takıldığında ve takılmadığında yaşanacaklar uygulamalı gösterilecektir. Vatandaşlar simülatör üzerinde, birinci denemede kemer takmadan, ikinci deneme de ise emniyet kemeri takarak uygulamaya tabi tutulacak ve araçta emniyet kemeri takmanın önemini bizzat yaşamaları sağlanacaktır."

Kaynak: AA