Manisa’da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Manisa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

Manisa’da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Manisa Vali Abdurrahman Savaş, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Birinci Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, AK Parti Manisa Milletvekili ve MYK Üyesi Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Vatandaşlar ise kutlamaları polis bariyerlerinin arkasından izledi. Düzenlenen programın ardından protokol bayramlaştı.

Bu kutlamalarla birlikte Mustafa Kemal Atatürk’ü de hatırladıklarını belirten Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, “Türkiye ve Manisa’mız Cumhuriyetten bu yana devamlı gelişmiştir. Ve ülkemiz bu yolda büyük bir hızla ilerliyor. 100’üncü yıla doğru ilerlediğimiz bu dönemlerde Manisa konumuyla yükselmektedir. Bunun gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyetin kuruluşunda emeği geçenlere saygımızı sunuyoruz. Aynı zamanda bu emaneti bu güne kadar ulaştıran ve gelecek kuşaklara aktarılmasında katkı sağlayan herkese 29 Ekim vesilesiyle şükranlarımı sunuyorum. Cumhuriyetimizin 90. Yılı tüm milletimize Manisa’mıza vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. İnşallah daha iyi yıllara aynı güzellikle birliktelik ve barışla buluşacağız” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA