Erzurum’da Uyuşturucu ve Silah Satıcılarına Yönelik Operasyon

Erzurum’da uyuşturucu ve silah tacirlerine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 13 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Erzurum’da Uyuşturucu ve Silah Satıcılarına Yönelik Operasyon

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince kentte uyuşturucu madde ticareti yapan suç şebekeleri ile Karaçoban ve Hınıs ilçelerinde “Silah ve Mühimmat Ticareti” yapan organizasyonların deşifre edilmesi amacıyla yapılan operasyonlarda; metruk ve harabe yerlerde temin etmiş oldukları (esrar) uyuşturucu maddeleri ve uyuşturucu exctasy hapları sokak satıcılığı yaparak pazarlayan F.B isimli şahıs ile birlikte hareket eden Y.A, M.Ö, G.A, ve F.Y isimli şüphelilerin uyuşturucu madde ticareti yaptıkları tespit edildi. Şüpheliler tarafından soruşturma sürecinde 12 ayrı uyuşturucu satışı olayında içimlik 1 gram ve 2 gramlık olarak hazırlanmış uyuşturucu esrar ve uyuşturucu exctasy hap satışı gerçekleştirdikleri tespit edildi. Bu kapsamda uyuşturucu madde satın alan içici konumda bulunan 24 şüpheli şahsa hakkında “Kullanmak için Uyuşturucu Madde Bulundurmak” suçundan adli işlem yapıldı. Uyuşturucu şebekesine yönelik soruşturma kapsamında 24 Ekim.2013 tarihinde İstanbul, Tekirdağ, Giresun ve Erzurum illerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirilerek uyuşturucu organizasyonunda yer alan şüpheliler olan F.B isimli şüpheli Giresun ilinde, M.Ö isimli şüpheli İstanbul ilinde, G.A isimli şüpheli Tekirdağ ilinde, Y.A ve F.Y isimli şüpheliler Erzurum ilinde olmak üzere toplam 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Planlı operasyon sonucunda toplam 2 kilo 353,67 gram gelen uyuşturucu esrar maddesi ve 316 adet uyuşturucu exctasy hap maddesi ele geçirildi. Planlı operasyon sonucunda gözaltına alınan 5 şüpheli “ İştirak halinde Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak, Satmak ve Kullanmak” suçundan 26 Ekim 2013 günü çıkarıldıkları adli mercilerce F.B, M.Ö, G.A, Y.A ve F.Y isimli 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Erzurum ili Karaçoban ve Hınıs ilçelerimizde cumhuriyet savcılığı koordinesinde başlatılan O-4 kodlu planlı soruşturma kapsamında; Ş.Ç, Z.A, ve M.T isimli şüpheliler ile C.A, isimli şüphelilerin genelde Doğu bölgesi illerinden ruhsatsız silahları temin etmek suretiyle Erzurum ve ilçelerinde silah ve mühimmat satıcılığı yaparak müşterilere pazarladıkları, bu yolla maddi menfaat sağladıkları, S.S, ve H.A, ile H.Ç, ve Y.Ş, isimli şüphelilerin müşteri temini için aracılık yaptıkları, sonuç olarak şüphelilerin toplu halde silah ve mühimmat ticareti yaptıkları tespit edilmesi üzerine, soruşturma cumhuriyet savcısının talimatları doğrultusunda şüphelilere yönelik 24 Ekim 2013 günü İzmir, Erzurum ili Karaçoban ve Hınıs ilçelerinde yapılan eş zamanlı operasyonda; M.T isimli şüpheli İzmir ilinde, Z.A isimli şüpheli Rize ilinde, Ş.Ç isimli şüpheli Karaçoban ilçesinde, C.A, H.Ç,Y.Ş, İ.A, isimli şüpheliler Hınıs ilçesinde olmak üzere toplam 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Planlı operasyon sonucunda toplam 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği, 3 adet tabanca şarjörü, 237 adet 9 mm çaplı fişek, 33 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi. Planlı operasyon sonucunda gözaltına alınan 8 şüpheli “Toplu Halde Silah ve Mühimmat Ticareti” suçundan 26 Ekim 2013 günü çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA