Manisa'nın Fethinin 700| Yılı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT İngilizce haber kanalının hazırlığı içinde bulunduklarını belirterek, "Belki de son kanalımız olarak en kısa zamanda bu çalışmalarımızı da bitirmiş olacağız" dedi.


Manisa'nın fethinin 700| yılı etkinlikleri kapsamında TRT tarafından hazırlanan Manisa Türküleri albümünün tanıtımı dolayısıyla Atatürk Spor Salonunda "Türkülerle Manisa" adlı konser düzenlendi.

Arınç, konser öncesi yaptığı konuşmada, TRT bünyesinde hayata geçirilen İl İl Türkülerimiz adlı programa Manisa'nın da dahil edilmesiyle hazırlanan albümün tanıtımı için güzel bir konser organize edildiğini söyledi.

Konserde TRT İzmir Radyosu sanatçılarının 17 Manisa türküsünü müzikseverlerin beğenisine sunacağını ifade eden Arınç, "Manisa, müzik, folklor ve kültürün en güzel unsurlarını bünyesinde taşıyor. Bunları gün yüzüne çıkarmak önemli" dedi.

TRT'nin İl İl Türkülerimiz programı kapsamında Türkiye'nin çeşitli yörelerinden türkülerin derlendiğine işaret eden Arınç, çalışmalar sonucunda 300 CD ile 100'den fazla klip ortaya çıktığını anlattı.

TRT'nin, 2008'den bu yana büyük başarılara imza attığını vurgulayan Arınç, şunları kaydetti:

"3-4 kanallı televizyon bugün 15 kanallı dev bir televizyon haline geldi. Müzikten belgesele, spordan habere, TRT Kürtçe'den TRT Arapça'ya, TRT Avaz'a kadar sadece Türkiye'de milyonların izlediği bir kanal değil tüm dünyanın ilgiyle takip ettiği bir yayın kuruluşu haline geldi. TRT, bugün bir başarı öyküsünü rahatlıkla ifade edebiliyor, biz de bundan gurur duyuyoruz. Medyadan ve TRT'den sorumlu olarak, Manisa'da da TRT Müzik'in böylesi anlamlı bir geceyi hazırlaması bizleri memnun etti. TRT, tüm kanalları ile bugün rayting rekorları kıran, ilgiyle takip edilen, halkımızın doğru bilgilenmesinde bir taraftan kültürümüze, bir taraftan sporumuza, bir taraftan dünyanın her bölgesine Türkçe yayın yapan bir kuruluş olarak başarıdan başarıya koşuyor. TRT İngilizce haber kanalımızın hazırlığı içindeyiz. Belki de son kanalımız olarak en kısa zamanda bu çalışmalarımızı da bitirmiş olacağız."

TRT Müzik'ten canlı yayınlanan konserde TRT sanatçıları Tuğba Ger, Sebahattin Gülümser, Osman Kalay ve Sedat Yavaş, sevilen Manisa türkülerini seslendirdi.

Kaynak: AA