Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Etyemez Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, siyasette başarının sırrının doğal davranmaktan geçtiğini söyledi.


AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen "Siyaset Akademisi, Lider Ülke Türkiye: Yerel Yönetimler-4" programına katılarak, "Vizyon ve Deneyim Paylaşımı" dersi veren Etyemez, siyaset akademisinin siyasetin okulu olduğunu ve vatandaşları siyasetin içinde olmaya davet ettiğini belirtti.

Toplum içerisinden geliyor olmanın siyasette son derece önemli olduğunu vurgulayan Etyemez, "Bizim insanımız siyaset düşünüyorsa gidip konuşma sanatı, becerisi, imaj çalışması ve reklam üzerine çalışır. Siyasette başarının sırrı doğal davranmaktır. Halktan olmak, halk gibi davranmaktır. Olduğun gibi halkla temas kurmaktır. Halkla duygusal bir bağ kurmaktır. Halka kendinizi gösterdiğinizde halk sizi benimser, sizi kendinden görerek size yönelir" dedi.

Etyemez, siyasette tepeden bakan, üstten yürüyen, yanına yaklaştırmayan örnekler olduğunu belirterek, "Bunlar siyasette karşılığı olmayan şeylerdir. Belki böyle yaparak bir dönem bir noktaya ulaşırsınız ama devamını göremezsiniz" diye konuştu.

Kaynak: AA