Başarıyı Taçlandıran Gagiad 8. Ödülleri Sahiplerine Verildi

Gaziantep Genç İşadamları Derneği’nin (GAGİAD) 8. ödülleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in katıldığı törenle sahiplerine verildi.


Grand Otel’de düzenlenen törende konuşan Bakan Fatma Şahin, Gaziantep’in sosyal, ekonomik ve kültürel hayatının gelişmesi için birlik ve beraberliğin önemli olduğunu ifade ederek, “Kentlerin gelişiminde gönüllülük ve sivil toplumun önemi çok büyüktür. Gençlerin bir araya gelerek bir şeyler yapmak istemesi önemli bir vizyondur. Bu şehrin gazi yapan, bu şehri kalkınmanın bir parçası yapan kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle insan gücüdür. Hepimiz aynı geminin içindeyiz. Benim her zaman söylediğim bir şey var; ideolojilerimiz, partilerimiz, dünyaya bakışımız farklı olabilir ama demokratik kültür bunu özümseyebilmektir. Empati yapabilmek, birbirini kendi yerine koymak, ona saygı duyabilmek ve birlikte yaşama kültürüdür. İşte atalarımızın bize bıraktığı en büyük miras budur” dedi.

Gaziantep’te kampların dışında 120 bin Suriyelinin yaşadığına işaret eden Bakan Şahin, “Bu şehrin içinde, kampların dışında yaklaşık 120 bin Suriyeli yaşıyor. Bu bir başka şehir. Başka bir çok şehirden daha büyük bir şehir, bu şehrin içinde yaşıyor. Onların zor gününde yanında oluyorsunuz, ekmeğinizi, işinizi paylaşıyorsunuz ve onların acılarını paylaşıp bu süreci atlatmasını sağlıyorsunuz. Bu çok mübarek bir duygu. Ben hepinizi alkışlıyorum. Suriye’ye mutlaka huzur ve mutluluğunu bulacak. Akıllarda ise Gazianteplilerin misafirperverliğinin kalacaktır. Aksi taktirde tek tip ve küreselleşen ve bundan şikayet eden bir dünyaya doğru gidiyoruz. Yerelliğimizi, kültürümüzü çok güçlü tutmamız gerekiyor. Bu duyguları güçlü tuttuğumuz zaman çözemeyeceğimiz hiç bir sorun, ulaşamayacağımız hiç bir hedef yoktur” diye konuştu.

GAGİAD Başkanı Taner Özdurak ise derneklerinin 20 yıldır Gaziantep ve Türkiye'nin gelişmesine katkıda bulunmaya çalıştığı ifade ederek, “Yeri geldiğinde üslubuyla yanlış politikaları eleştirebilen, yeri geldiğinde de doğru politikalara her zaman var gücüyle destek çıkan bir STK olmak her zamanki gibi ana hedefimizdir. Gaziantep çılgın projesi Dörtyol duble yol çalışmasının hızlandırılması ve bu yolun çift hatlı demir yoluyla desteklenmesini rica ediyoruz. En az bunun kadar önemli olan Gaziantep-Ankara hızlı demir yolu hattının da hayata geçirilmesini istiyoruz.Biz bunu Eskişehir veya Konya kadar fazlasıyla hak ediyoruz. Bunu gerek ihracat rakamları gerek istihdam gücümüzle gösteriyoruz. Bunlarla birlikte Gaziantep her zaman kendisine verileni misliyle geri verme özelliğine sahip bir şehir. Bu kentte yapılacak her çalışmanın karşılığını fazlasıyla verebileceğimizi düşünüyorum. Şehrimizin 2023’te 30 milyar dolar ihracat hedefine şuan ki lojistik imkanları ile cevap vermesinin mümkün olmayacağını düşünüyoruz. Bu hedefleri yakalayabilmemiz alt yapımızın, ulaşımımızın güçlendirilmesiyle mümkün olacaktır” dedi.

Çalışan gücünün artırılmasında konusunda kadın çalışanlarının teşvik edilmesi gerektiğini de hatırlatan Başkan Özdurak, “Bugün işsizlik sorununda iş arayan ve iş veren arasında ki sorunların temelinde doğru iş gücünün bulunmaması neden oluyor. Gerek bayanların ekonomiye kazandırılması, gerekse aile ekonomisine katkı olması açısından sadece bayanlara özel asgari ücret üzerinden gelir vergisinin alınmaması 3 çocuklu bir aileymiş gibi değerlendirilmesi mümkün olacaktır. Burada zaten devletin herhangi bir kaybı söz konusu olmayacaktır. Yeni sağlanan istihdamla aile içinde daha verimli bir ortam sağlanacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise düzenlenen ödül töreninin çok anlamlı olduğunu belirterek kendisine verilen ödülü ekibi adına aldığını söyledi.

Konuşmaların ardından 13 dalda 14 kişi ve kurum temsilcisine Bakan Şahin ve diğer protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

GAGİAD Özel Ödülü'ne layık görülen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in ödülünü de Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu verdi.

Törene Vali Erdal Ata, AK Parti ve CHP Gaziantep Milletvekili, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: İHA