Sarnıç'ın Acar Başkanı Gaziemir İçin Yola Çıktı

AK Parti Sarnıç eski Belediye Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi İsmail Acar, bu kez Gaziemir için yola çıktı.

Sarnıç'ın Acar Başkanı Gaziemir İçin Yola Çıktı
Acar, aday adaylığını açıkladıktan sonra ilçe başkanlığına başvurusunu yaptı.
Gaziemir Sarnıç’ta iki dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra aktif siyasi yaşamını sürdüren İl Genel Meclis Üyesi İsmail Acar, Gaziemir Belediye Başkanlığı’na talip oldu. 2014 yerel seçimlerinde partinin adayı olmak isteyen Acar, aday adaylığı açıklamasını yaptı. Acar, İlçe Başkanlığı’na eşi Beytiye Acar, çocukları ve torunları ile birlikte gelerek başvurusunu yaptı. Gaziemir’in sanayisi ve ticari faaliyetleri ile ön plana çıkan bölgesi Sarnıç’ta iki dönem belediye başkanlığı yaparak yerel yönetim deneyimi kazandığı ifade eden Acar, bu deneyimi il genel meclis üyeliği ile halen sürdürdüğünü ifade etti.

Gaziemir’in birçok sorununun bulunduğunu anlatan Acar, “Kent hızlı bir şekilde büyüdü. İlçemizde havalimanı, serbest bölge başta olmak üzere cazibe merkezi olan birçok etken bulunuyor. Dışarıdan hızlı bir şekilde göç alan bir yerdeyiz. Aynı zamanda gelenek ve göreneklerimizden kopmadan burada siyaset yapıyoruz. Bulgaristan göçmeni vatandaşlarımızın
yoğun olarak yaşadığı yerde çalışmalarımız aralıksız sürüyor” dedi.

BİR NEFER GİBİ ÇALIŞIRIM
Gaziemir’de altyapı, otopark, ulaşım başta olmak üzere birçok konunun yeniden masaya yatırılması gerektiğini de anlatan Acar, “Çocuklarımızın gezip dinleneceği yeşil alan sorunu yaşıyoruz. Ayrıca sosyal tesis ve yaşam alanlarında eksiklikler var. Tam 1956 yılından bu yana ilçede yaşıyorum. Hiçbir zaman başka bir yere gitmedik. Atadan, dededen burada ikamet ediyoruz. Gaziemir’de eğitime başladıktan sonra ticari yaşamımı da burada sürdürdüm. Gaziemir’in benim yaşamımda çok büyük önemi var. Yerel yönetim deneyimimi ilçe belediye başkanlığı ile taçlandırmak istiyorum. Bu göreve talibim. Eğer partim beni aday gösterirse belediye başkanlığını alırım. Partim kimi aday gösterirse de arkasında durur, nefer gibi çalışırım” diye konuştu.

MERKEZİ HÜKÜMET İLE ORTAK PROJELER
Acar, CHP’li yerel yönetimlerin geçen 4,5 yılda başarısız olduğunu ifade ederken Gaziemir’in buna en iyi örnek olduğunu dile getirdi. Acar, “Belediye hükümet ve kamu kurumları ile ortak çalışma yapamadı. Eğer göreve gelirsek en öncelikli işimiz büyük projelerin yanında merkezi hükümet ile ortaklaşa önemli çalışmalar yapmak olacak. Gaziemir’in, ilçede yaşayan vatandaşlarımızın bu özlemi ne kadar çok çektiğini yaşayarak görüyorum. Sarnıç’ta belediye başkanına anında ulaşan halk şu anda yetkili kimseyi bile bulamıyor. Bu durum genel olarak da böyle” dedi.

Acar, ayrıca geçen zaman içinde eksikleri, yapılanları ve yapılamayanları tek tek ajandasına not ettiğini dile getirirken sırasıyla hepsine çare arayacağını da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA