Canlı yayında Alçı - Gürsel kavgası

Canlı yayında Meclis'te başörtü meselesini tartışan Kadri Gürsel ile Nagehan Alçı arasında sinirler gerildi.

Canlı yayında Alçı - Gürsel kavgası
CNN Türk'te yayınlanan Dört Bir Taraf programının dünkü bölümünde Nazlı Ilıcak, Kadri Gürsel, Altan Öymen ve Nagehan Alçı Meclis'te başörtü meselesini masaya yatırdı. Başörtüsünün siyasi bir simge olup olmadığı konusu tartışıldığı sıra ise Alçı ile Gürsel arasında gergin anlar yaşandı.

Nagehan Alçı,'Başörtüsü bir siyasi simgedir Türkiye'de. Bu mesele bitmeden normalleşmez.'vs bu tip yaklaşımların başörtüsü takanlara, inanca, toplumun bir kısmına çok büyük bir saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Siz insanları kafasının içindeki niyeti tahmin ederek yargılamaya kalkamazsınız' şeklinde konuştu.

Alçı'nın bu sözleri üzerine söze giren Gürsel, 'Nagehan başı açık olmak da bir siyasi simge haline getirilmedi mi Türkiye'de? Şu an Türkiye'de başı açık olmak da bir siyasi duruştur siyasi simge haline getirilmiştir ve böyle anlaşılmak durumunda kalınacaktır ve bu ileride de böyle olacak' karşılığını verdi.

Alçı ise, 'Hayır efendim o sizin hüsnü kuruntunuzdur. Lütfen izin verirsen ben de biraz konuşmak istiyorum artık' diye çıkıştı.

Ancak çıkışlarını sürdüren Gürsel'e, Alçı, 'Burada herkesin gözü önünde saygısızlık yapıyorsun. Ne dersen de, millet seni vicdanında mahkum ediyor' dedi.

Buna karşılık Gürsel, 'Tartışmayalım bu konuyu, saygısızlık falan... Saygısızlık öbür tarafa da yapılıyor' diye konuştu.

'SAYGISIZLIK YAPIYORSUNUZ'

'Başörtüsü siyasi sembol olamamalıdır' diyen Gürsel'e Ilıcak da hak verince Alçı, 'Bana çok büyük bir saygısızlık yapıyorsunuz. Bir dakika izin verir misin? Benim süremde ben istediğimi söylerim' diye çıkıştı.

Bunun üzerine Gürsel de, 'Sen senin sürende bana cevap hakkı doğuran, centilmenliğe aykırı hareket yaparsan ben tabiki müdahale ederim' dedi.

'TERBİYESİZLİK YAPMA'

Kadri Gürsel tarafından sözü kesilmeye devam eden Nagehan Alçı sinirlerine hakim olamayınca, 'Lütfen terbiyesizlik yapmayalım' diye çıkıştı.

Gürse de, 'Çok ağır konuştun. Terbiyesizlik yapan sensin. Sana iade ediyorum bu lafını' karşılığını verdi.

Araya giren Altan Öymen de Alçı'ya, 'Çok ayıp senin yaptığın' dedi.

Alçı Gürsel'e, 'Benim sözümü keserek terbiyesizlik yapıyorsun' deyince Gürsel, 'Sen her programda herkesin sözünü kesiyorsun' diye konuştu. BEYAZ GAZETE