Öğrenci Yurdu 5 Yıldızlı Oteli Aratmıyor

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile "Yurdum Evim Projesi" kapsamında Diyarbakır'da bin 20 yataklı yurt yaptı.


Dicle Üniversitesi kampüsü sınırları içerisinde inşa edilen Selahattin Eyyubi Kız Öğrenci Yurdu 5 yıldızlı otel konforunu aratmıyor. Olağanüstü güvenlik önlemleri ile korunan yurtta öğrencilerin giriş çıkışları parmak izi ile yapılıyor, kayıt altına alınıyor. Bu sayede kaçak öğrenci giriş çıkışı önleniyor.

Ranza yerine mobilyaların kullanıldığı odalarda, öğrencilere arkadaşlarını seçme imkanı da tanınıyor. Asansörlü yurtta, süit odalarda ranzalar yerine bazalı yataklar mevcut. Çalışma masası ve diğer aksesuarlar ise ahşap mobilya olarak tasarlanmış. Odalarda 24 saat sıcak suyun yanısıra, banyo, tuvalet, merkezi doğal gaz, ısıtma sistemi, buzdolabı, çalışma masası, kıyafet dolabı ve internet bulunuyor. Ortak kullanım alanları olan yemekhane, yazlık kışlık kafeterya, internet odası, çamaşırhane, toplantı salonunun yanısıra öğrencilerin spor yapmaları için özel alanlar oluşturuldu.

Ayrıca öğrencilerin kaldığı odalar, görevliler tarafından düzenli olarak temizleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı YURTKUR Bölge Müdür Vekili Metin Yılmaz, yaptığı açıklamada, Selahattin Eyyubi Kız Öğrenci Yurdunda öğrencilerden aylık 141 lira ücret alındığını ve buna karşılık sabah kahvaltısı ve akşam yemeği için aylık 201 lira karşılıksız yemek çeki verildiğini söyledi.

Yılmaz, "Yurdumuzda ayrıca öğrencilere sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere ilişkin, futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, satranç ve atletizm gibi faaliyetler düzenlemekteyiz. Öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla liderlik okulu adı altında uzman hocalarımız tarafından seminerler verilmektedir" dedi.

- Yurtta 360 odada bin 20 öğrenci barınıyor

Yurtta bin 20 öğrencinin barındığını belirten Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yurdumuz şuan tam kapasiteyle hizmet vermekte. Odalarımız 1 ve 3'er kişilik. Ama biz şu anda odalarda 2 ve 3 kişi barındırıyoruz. 3 kişiden fazla öğrenci bizde barınmamaktadır. Kız yurdumuz 4 bloktan ve her blokta 90 oda olmak üzere 360 odadan oluşuyor. 5 yıldızlı oteli aratmayacak özel bir yurda sahibiz. Sayın Bakanımız ve Genel Müdürümüz gençliğe çok büyük kıymet veriyor. Dolayısıyla Başbakanımızın talimatıyla ranzalı sistemden bazalı sisteme geçiyoruz. Öğrencilerin barınma mekanları son derece ferah ve hijyenik. 3-5 veya 8 öğrencinin barındığı bir odaya sabah girildiği zaman nefes kokusundan bile rahatsız olunur. Ama şuan bütün Türkiye'de ranzalı sistemden bazalı sisteme geçiyoruz. Her geçen gün Kredi Yurtlar Kurumu değişiyor ve gelişiyor."

- "Evimizin rahatlığını aratmıyor"

Yurtta 2 arkadaşıyla aynı odayı paylaşan İngilizce 3. sınıf öğrencisi Ebru Oğuz, "Daha önce kaldığım yurt 6 kişilikti. Ranzalarda kalıyorduk. Burası öğrenciler için adeta özel dizayn edilmiş. Banyo ve tuvaletin oda içinde olması ve kendimize ait dolapların bulunması mükemmel. Burası evimizdeki rahatlığı aratmıyor" diye konuştu.

Öğrenci Delal Acar da "Konforlu dizayn edilen odalarda internet ve buzdolabı olduğunu görünce büyük sevinç duyduk. Derslerimizi rahat bir ortamda çalışıp dinlenebiliyoruz. Biz okuldayken odalarımızın görevliler tarafından temizleniyor olması da son derece güzel" dedi.

Kaynak: AA