Manisa'da Gezi Parkı Protestoları Davası

Gezi Parkı protestolarına katılarak destek veren kişiler hakkında Manisa 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı.


Manisa'da protestolara katıldıkları tespit edilen ve polise ifade veren 190 kişi hakkında Manisa 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde "Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçlamasıyla dava açıldı. Davanın ilk duruşmasının 13 Ocak'ta yapılacağı öğrenildi.

Sanıklar arasında CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan ile Yunus Emre İlçe Başkanı Engin Uzun'da yer alıyor.

CHP Manisa İl Başkanı Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, davanın açıldığını duyduğunu, ancak henüz kendisine herhangi bir tebligatın olmadığını ifade etti.

Kaplan, şunları söyledi:

"AK Parti yasal olan toplantı ve yürüyüş haklarını engelleyerek baskıcı bir anlayışı sürdürme kararlılığı içerisindeyse bunlara bizim taviz vermemiz söz konusu olamaz. Elbette hukukun içerisinde anayasal hakkımız olan her türlü hakkı kullanmaya hakkımız var biz bunu kullanmaya çalışıyoruz. AK Parti böyle uygulamalarla korku impatorluğu yaratmaya çalışıyor. Bu durum doğru bir yaklaşım değildir. Diktatörler hiçbir zaman ayakta kalmamıştır. Orta Doğu ve Afrika'da bunun örnekleri çokca vardır."

Kaynak: AA