Başbakan Erdoğan, Kosova Meclis Başkanı İle Bir Araya Geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Priştine’de Meclis Başkanı Yakup Krasniqi tarafından kabul edildi.


Meclis Başkanı Krasniqi’yi ziyaretinde Başbakan Erdoğan’a Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Songül Ozan da eşlik etti. Basına kapalı yapılan görüşmede, Başbakan Erdoğan, Priştine Uluslararası Adem Jashari Havalimanı’nın Kosova vatandaşları için büyük öneme sahip olduğunu belirterek, Türk yatırımcıların Kosova’ya daha fazla yatırım yapması için teşviklerinin süreceğini kaydetti.

İki ülke arasında varolan mükemmel işbirliğine de değinen Erdoğan, varolan ilişkilerin bu düzeyde devam etmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye’nin, Balkan ülkeleri parlamentolar arası işbirliğine büyük önem verdiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, ülkesinin Kosova’nın İslami ve diğer ülkeler tarafından tanınması konusunda da çalışmalara devam edeceklerini vurguladı.

Meclis Başkanı Yakup Krasniqi ise, Türkiye ve Kosova parlamentoları arasındaki işbirliğinin en üst seviyede olduğunu belirtti.

Krasniqi, buna en iyi örneğini karşılıklı ziyaretlerin oluşturduğunu söyledi.

Türkiye’nin ekonomi, eğitim, sağlık ve diğer birçok önemli alanda Kosova’ya destek olmaya devam ettiğini ifade eden Krasniqi, bu destek sayesinde ülkenin daha da kalkındığının altını çizdi.
Kaynak: İHA