Adıyaman'da Uluslararası Girişimcilik Merkezi Kurma Çalışmaları

Adıyaman'da kurulacak Uluslararası Girişimcilik Merkezi için ön protokol imzalandı.


Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Adıyaman Üniversitesi Senato Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, girişimcilik ve girişimcilik kurslarının önemli olduğunu söyledi.

Adıyaman gibi gelişmekte olan kentlerde girişimciliğin daha çok önem arz ettiğini ifade eden Gönüllü, "Bu konuda önemli atılımların yapılması gerekiyor. Konuyla ilgili ilimizde çok sayıda çalışmalar gayretler oluyor. Bu protokol bu gayretlerden birisidir. Bu uluslararası bir çalışmadır" diye konuştu.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu da kurulacak merkezle girişimcilere 7 başlık altında girişimcilik kursunun verileceğini söyledi.

Özellikle kadın ve gençlerin ekonomiye katkı sunması açısından girişimcilik kurslarının önemli olduğunu belirten Uslu, "Bizim yapmamız gereken girişimcilik noktasında insanlara nasıl para kazanılacağını, girişimcilik ruhunu insanlara nasıl aşılanacağı eğitimini veriyor olmamız lazım ki bugün imzaladığımız proje de bunlardan bir tanesidir" diye konuştu.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Selda Tandoğan ise kurulacak merkezin Adıyaman için önemli olduğunu, merkezin açılmasıyla 5 yıl süreyle 15-30 yaş arasındaki kadın ve gençlere eğitim verileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Gönüllü, ATSO Başkanı Uslu ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Tandoğan tarafından ön protokol imzalandı.

Kaynak: AA