Mdob ve Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Cumhuriyet Konserleri Verecek

İçel Devlet Opera ve Balesi, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte şef Tolga Taviş yönetiminde Cumhuriyetinin 90. kuruluş yılına özel ortak konserler gerçekleştirecek.


MDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yılına özel, Muammer Sun’un 'Kurtuluş Film Müzikleri'ni Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Adana, İçel, Gaziantep’te seslendirecek. İlki 29 Ekim Salı günü saat 20.00’de Adana Sakıp Sabancı Kültür Merkezi’nde seslendirecek konserin, ikincisi İçel’de 30 Ekim Çarşamba günü saat 20.00’de İçel Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde olacak. Gaziantep’te gerçekleştirilecek konser ise 1 Kasım Cuma günü saat 20.00’de Şehitkamil Kültür Merkezi’nde. İçel Devlet Opera ve Balesi Korosu ve Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın birlikte gerçekleştireceği konserlerin anlatım ve sunumunu Bengi İspir Özdülger ve Kıvanç Uğraşbul yapacak. Konserin solist sanatçısı Funda Uyanık olacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, "Öncelikle, Cumhuriyetimizin 90. kuruluş yılı tüm halkımıza kutlu olsun. Bu yıl cumhuriyet kutlamalarını bölgemizin diğer illerine de taşıyoruz. Çukurova Senfoni Orkestrası ile birlikte Muammer Sun’un Kurtuluş Film Müzikleri'ni seslendireceğimiz konserlerimizi sırasıyla Adana, İçel ve Gaziantep’te yapacağız. Ücretsiz olarak gerçekleştireceğimiz konserlerimize tüm halkımız davetlidir. Ayrıca, İçel Büyükşehir Belediyesi’ne göstermiş oldukları işbirliği için teşekkürlerimizi sunarız" dedi.

Kaynak: İHA