İnegöl'de Kapalı Çarşıdaki Yangın

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yangında zarar gören İnegöl'deki kapalı çarşıyla ilgili, "Hedefimiz, bir an önce Beylik Hanı'nın ayağa kaldırılmasıdır. Han, artık Büyükşehir Belediyemizin destekleriyletekrar inşa edilecek" dedi.


İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile kapalı çarşıdaki tarihi Beylik Hanı'nda yangının çıktığı bölgede incelemede bulunan Başkan Altepe, İnegöl halkına ve çarşı esnafına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Altepe, burada yaptığı açıklamada, Beylik Hanı'nın yangın sonrası küle döndüğünü anımsatarak, "Burada en büyük şansımız yangının çevre binalara sıçramaması. Yangın sonrası hanın kendi duvarları belki ilk defa ortaya çıkmış oldu. Hedefimiz, bir an önce Beylik Hanı'nın ayağa kaldırılmasıdır. Han, artık Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle birlikte tekrar inşa edilecek" dedi.

Han dünya miraslarından biri olarak kabul edildiği için direk ihale yapıp inşaatını gerçekleştirebildiklerini ifade eden Altepe, İnegöl Belediyesi ile koordineli olarak çalışacaklarını ve hanı ilk günkü güzelliğiyle ilçeye yeniden kazandıracaklarını kaydetti.

Basın mensuplarının, "Restorasyonu Büyükşehir Belediyesi mi karşılayacak?" sorusunu da cevaplayan Altepe, "Burası tescilli bir yapı. Burayla ilgili kurul kararı var. Ona uyarak biz rekonstrüksiyonu tekrar yapmış olacağız. Bunu Büyükşehir Belediyesi kendi ihale edip, kendi yapmış olacak. Gerekli destekleri de alabildiği yerlerden alıp, bunu tamamlayacak. Mümkün mertebe vatandaşımıza pek yük getirmeden en iyi şekilde, en kısa zamanda tamamlacağız" diye konuştu.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Büyükşehir Belediyesinin bu konudaki tecrübelerinin kullanılacağını vurgulayarak, "İnşallah bu handa İnegöl için çok ciddi bir kazanım haline dönüşecek. Şer gibi gözüken konuyu biz hayra çevirmek için elimizden gelen bütün gayreti ortaya koyuyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA