Hisarcıklıoğu ve Babacan Amerika’da Türkiye’yi Anlattı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB üyeleri ile birlikte Los Angeles’ta UCLA Üniversitesi Anderson İşletme Fakültesi’nde Amerikalı öğrencilerin sorularını cevapladı.


TOBB organizasyonda Los Angeles’te UCLA Üniversitesi UCLA Global Yönetim Merkezi’nde düzenlenen söyleşide, 30 yıl önce, Türkiye’nin sadece 3 milyar dolar ihracatının olduğunu söyleyen TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, özel sektör yatırımları hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin birkaç sektörde başarı hikayesi olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin turizmde dünyanın 6. Büyük destinasyonu olduğunu belirtti.

Türk inşaat sektörünün başarılarını anlatan Hisarcıklıoğlu, Türkiye’deki ekonomik reformları anlattı.

Konuşmasında Türkiye’deki ekonomik reformlara değinen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AB üyeliği konusunda ise son 10 yılda bir çok politikanın geliştirildiğini ifade etti, ekonomik reformların yapıldığını söyledi.

Türkiye’nin ekonomik başarısından bahsederken demokrasi ve özgürlük alanında atılan adımların bu alanda yaptığı katkının yadsınamaz olduğuna dikkat çeken Babacan, ülkede yaşanan sosyal dönüşüm sürecinden örnekler vererek, Türkiye’de 300’den fazla televizyon kanalı, bin 100’ün üzerinde radyo istasyonu ve binlerce gazete bulunduğunun altını çizerek, Türkiye’nin internet erişimi ve sosyal medya kullanımında da en yüksek rakama sahip olan ülkeler arasında olduğunu açıkladı.

2009 krizinden Türkiye’de hiçbir bankanın etkilenmediğini söyleyen Babacan, “Krizden önce aldığımız önlemlerin önemi kadar kriz süresince aldığımız önlemler de önemliydi” açıklamasını yaptı. Amerika ve Türkiye’nin iki müttefik ve bir çok konuda partner olduğunu ifade eden Babacan, öğrencilerin Türkiye’nin AB süreci ile ilgili sorularına cevap verdi.
Kaynak: İHA